Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports
NAKON GUBITKA DVA SETA

ŠOK ZA NAVIJAČE I ĐOKOVIĆA, BRANITELJ NASLOVA ZAVRŠIO NASTUP NA US OPENU 'Stvarno mi je žao Novaka, on je nevjerojatan prijatelj...'

Piše: HinaObjavljeno: 02. rujan 2019. 10:15

Novak Đoković, prvi igrač svijeta i branitelj naslova na posljednjem ovogodišnjem teniskom "grand slam" turniru US Openu, zbog ozljede lijevog ramena predao je meč 4. kola Stanislasu Wawrinki, pri vodstvu Švicarca 2-0 u setovima.

Wawrinka je vodio 6-4, 7-5 i 2-1 u trećem setu kada je Đoković odlučio da ne može nastaviti meč. Nakon gubitka drugog seta, Đoković je odmah pozvao liječničku pomoć i sjeo uz teren bez majice, a trener mu je masirao rame.

Srpski tenisač se vratio na teren, no ubrzo zbog bolova ipak predao meč.

Mnogi su navijači u New Yorku bili irazočarani potezom Đokovića, pa su nakon njegove predaje izviždali najboljeg tenisača svijeta.

Đoković je nakon takve njihove reakcije ironično visoko podigao palac u zrak, a kasnije je rekao: 'Nisam se osjetio uvrijeđenim jer ne obraćam puno pažnju. Poštujem druge i nadam se da drugi mene poštuju- Razumijem da je publika željela vidjeti cijeli meč."

"Ovo nikada nije način na koji želite završiti meč. Stvarno mi je žao Novaka, on je nevjerojatan prijatelj", izjavio je Wawrinka.

Problem s ramenom kod Đokovića rasplamsao se početkom ovog tjedna što se posebice vidjelo u meču drugog kola u srijedu, no do petka se činilo da se 32-godišnjak oporavio, kada je pobijedio u čista tri seta i stigao do posljednjih 16.

"Ne želim razgovarati o svojim ozljedama. Rekao sam to u prošlosti i držim se toga", izjavio je Đoković novinarima.

Sljedeći će protivnik Wawrinke biti peti nositelj, Rus Daniil Medvedev, koji je ranije u nedjelju pobijedio njemačkog kvalifikanta Dominika Koepfera.

Linker
26. travanj 2024 04:48