REUTERS/Andrew Boyers
NEVJEROJATNA STATISTIKA

STRAŠNA SUPERIORNOST VELIKE TROJKE NA LUDI PONEDJELJAK Nadal, Đoković i Federer u osmini finala ukupno izgubili 18 gemova

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 08. srpanj 2019. 22:33

Superiornost Velike Trojke još je jednom došla do izražaja na Manic Monday. Roger Federer je izgubio pet, Rafael Nadal šest, a Novak Đoković sedam gemova u prolazu do četvrtfinala. Švicarcu je ovo 17. četvrtfinale u Wimbledonu, Đoković ih ima šest manje, a Nadal je na sedam.

Hoćemo još malo nevjerojatne statistike? Federeru je ovo 55. četvrtfinale na Grand Slam turnirima, Đoković ih ima deset manje, Nadal je na 38. Španjolac je u drugoj najboljoj seriji u karijeri, što se četvrtfinala na najvećim turnirima tiče. Ovo mu je osmo u nizu, jednom je imao 11 (US Open 2009 – Roland Garros 2012).

Nadala su, inače, pitali je li u redu da on igra na centralnom terenu, a Ashleigh Barty na terenu 2. Usput, Australki nije smetalo: - Iskreno, rekao bih da sam u današnjem tenisu ja malo veće ime od Barty, čak i ako je ona prva na svijetu i nedavno je osvojila Roland Garros.

Ali ona je prva na svijetu, opet je konstatirao novinar. - Ja sam drugi i imam 18 Grand Slam titula – nasmijao se Nadal.

Nikola Mektić i Franko Škugor su se u konkurenciji mješovitih parova utješili za poraz u osmini finala igre muških parova, pogotovo Škugor, koji je s Ralucom Olaru pomeo Francesa Tiafoea i legendarnu Venus Williams.

Pavića i Dabrowski zaustavio mrak

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Mate Pavić i kanadska tenisačica Gabriela Dabrowski bili su na pragu plasmana u osminu finala u konkurenciji mješovitih parova u Wimbledonu, ali su ih u tome zajednički spriječili mrak, Bethanie Mattek-Sands i Jamie Murray.

Naime, Splićanin i njegova partnerica imali su vodstvo 6-4, 3-6, 4-1, ali je američko-britanska kombinacija vratila 'break' zaostatka i smanjila zaostatak na 3-4 u odlučujućem setu.

Tada su iz vodstva turnira odlučili da će zbog loše vidljivosti biti odigran još samo jedan gem, jer pravila nalažu da se u slučaju mraka meč prekida na parnom broju odigranih gemova u setu. No, oba su para protestirala i odbila nastaviti meč, s obzirom na to da bi za odluku o pobjedniku bilo potrebno odigrati najmanje dva gema.

Tako je prekid nastupio pri vodstvu Pavića i Dabrowski 4-3 u odlučujućem setu, uz servis američko-britanskog para. Preostali hrvatski predstavnici u mješovitim parovima Ivan Dodig, Nikola Mektić i Franko Škugor sa svojim su partnericama izborili mjesto u osmini finala, s time da će Mektić ili Škugor zaigrati i u četvrtfinalu, jer se međusobno bore za to mjesto.

Veliki preokret Pelle za prvi četvrtfinale na Grand Slam turnirima

Argentinac Guido Pella ostvario je nesvakidašnji pothvat pobijedivši dvojicu wimbledonskih finalista, Marina Čilića i Kevina Andersona, u posljednje dvije sezone igranja u All England Clubu, da bi u ponedjeljak tom popisu dodao i trećeg, Miloša Raonića, iako je Kanađanin vodio 2-0 u setovima, ali je argentinski tenisač na kraju slavio sa 3-6, 4-6, 6-3, 7-6 (3), 8-6.

Pella se prvi put u karijeri probio do četvrtfinala na Grand Slam turnirima, a u srijedu će se za plasman u svoje prvo polufinale boriti protiv Španjolca Roberta Bautiste Aguta, koji je do svog prvog četvrtfinala stigao ove godine na Australian Openu, a isti rezultat po prvi put u karijeri ostvario i u Wimbledonu.

Četvrtfinalni mečevi turnira tenisača na rasporedu su u srijedu, a preostala tri para čine: Novak Đoković i David Goffin, Rafael Nadal i Sam Querrey te Kei Nishikori i Roger Federer.

WIMBLEDON - osmina finala

Tenisači

Novak Đoković (Srb/1) - Ugo Humbert (Fra) 6-3, 6-2, 6-3

David Goffin (Bel/21) - Fernando Verdasco (Špa) 7-6 (9), 2-6, 6-3, 6-4

Guido Pella (Arg/26) - Miloš Raonić (Kan/15) 3-6, 4-6, 6-3, 7-6 (3), 8-6

Roberto Bautista Agut (Špa/23) - Benoit Paire (Fra/28) 6-3, 7-5, 6-2

Sam Querrey (SAD) - Tennys Sandgren (SAD) 6-4, 6-7 (7), 7-6 (3), 7-6 (5)

Rafael Nadal (Špa/3) - Joao Sousa (Por) 6-2, 6-2, 6-2

Kei Nishikori (Jap/8) - Mihail Kukuškin (Kaz) 6-3, 3-6, 6-3, 6-4

Roger Federer (Švi/2) - Matteo Berrettini (Ita/17) 6-1, 6-2, 6-2

Linker
16. travanj 2024 17:53