Getty Images
DRUGI TERMIN TEŠKO IZVEDIV

U IŠČEKIVANJU NEIZBJEŽNOG OTKAZIVANJA WIMBLEDONA Tako nešto će se dogoditi prvi put nakon Drugog svjetskog rata: 'Svi čekamo tu odluku'

Piše: HinaObjavljeno: 31. ožujak 2020. 15:55

U tijeku je serija kriznih sastanaka na kojima će biti odlučeno hoće li ove godine biti održan najslavniji teniski turnir u svijetu, onaj na travi All England Cluba u Wimbledonu, no prema vijestima koje stižu sa mnogih strana povezanih s odlukom, čini se kako se po prvi put nakon Drugog svjetskog rata u Wimbledonu neće igrati, javlja britanski BBC.

Wimbledon bi prema originalnom teniskom kalendaru trebao započeti 29. lipnja, a Roland Garros koji je trebao biti održan krajem svibnja i početkom lipnja, već je premješten za kraj rujna.

"Svi čekamo tu odluku. To je sljedeći veliki događaj koji je još uvijek u teniskom kalendaru", izjavio je za BBC Radio 4 britanski Davis Cup reprezentativac Jamie Murray.

Prema saznanjima BBC-ja odluku o otkazivanju svih turnira na travnatoj podlozi zajednički će u sljedećih 48 sati donijeti Birtanska teniska udruga (LTA), Udruga teniskih profesionalaca (ATP) i Ženska teniska udruga (WTA).

Zašto se ne razmišlja o mogućoj odgodi i premještanju turnira u neki drugi turnir, pokušao je pojasniti Jamie Murray.

"Teško je micati turnir, jer iza Wimbledona su turniri koji su još uvijek u kalendaru u ovom trenutku. Treba imati na umu i druge faktore kao što je danja svjetlost. Sa svakim novim tjednom dani su sve kraći, a u Wimbledonu se obično svakoga dana igra do devet ili deset navečer."

U All England Clubu su uvjerni da neće imati problema s povratom novca onima koji su već kupili svoje ulaznice.

Prema sadašnjoj odluci vodećih teniskih organizacija svi su turniri otkazani do 7. lipnja, a nova odluka bi taj rok produžila najmanje do 13. srpnja.

Linker
20. travanj 2024 05:51