Robert Deutsch-USA TODAY Sports / USA Today Sports
TENIS UTIRE PUT DRUGIM SPORTOVIMA

UPISALA SE U POVIJEST TENISA PA NEDVOSMISLENO PORUČILA 'Mislim da definitivno postoji razlika u tretiranju muškog i ženskog sporta'

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 05. rujan 2016. 20:49

Serena Williams se prolaskom u osminu finala US Opena upisala u povijest tenisa. Pobjedom nad Šveđankom Johannom Larsson s uvjerljivih 6:1, 6:1, mlađa sestra Williams ostvarila je svoj 307. trijumf na Grand Slam turnirima.

Tim dosegom prestigla je Martinu Navratilovu na prvom mjestu vječne ljestvice i sama stoji u teniskoj povijesti s najviše pobjeda na četiri najcjenjenija turnira. Izjednačila je i legendarnog Rogera Federera te bi eventualnom pobjedom nad Jaroslavom Švedovom ostavila sve koji su ikada kročili na teniski teren iza sebe.

Nakon što je u srpnju osvojila svoj 22. Grand Slam naslov u All England Clubu, novinar ju je prozvao jednom od najboljih ženskih sportaša u povijesti, dok ga je Serena ispravila.

- Više preferiram kada kažete da sam jedan od najboljih sportaša svih vremena.

Williams je i nakon prolaska u drugi tjedan US Opena naglasila razliku između muških i ženskih sportaša kako bi podigla svijest ljudi u sportskom svijetu.

- Mislim da definitivno postoji razlika u načinu na koji su tretirani muški i ženski sportaši. Također smatram da mi kao žene moramo još puno toga napraviti. Tenis je po tom pitanju napravio velike pomake. Samo moramo nastaviti tim putem i zauzeti se za sve ženske sportove - izjavila je Serena, kojoj i dalje smeta neravnomjerna raspodjela financijskih sredstava na manjim turnirima.

- Postoji ogromna razlika u novčanim nagradama kod velike većine sportova. U tenisu se to osjeti, ali moramo ići korak po korak - zaključila je Serena, koja ipak ne krije zadovoljstvo što dame i gospoda igraju za jednake nagradne fondove na Grand Slam turnirima.

Serenin poznati sponzor Nike u svojoj novoj reklami pokušava slomiti barijere i predstavlja 34-godišnju Williams koja u Flushing Meadowsu lovi svoju sedmu titulu, kao jedna od najboljih sportaša u povijesti.

Linker
25. travanj 2024 11:14