REUTERS
DVIJE OSVAJAČICE WIMBLEDONA

VELIKA POVRATNICA IZBACILA MOĆNU MUGURUZU I POTVRDILA DA MOŽE DO KRAJA 'Kvitova je djelovala superiornije čak i u trenucima kad sam ja vodila'

Piše: HinaObjavljeno: 04. rujan 2017. 14:16

Bivša pobjednica Wimbledona Čehinja Petra Kvitova, koja se u svibnju vratila na teniske terene nakon ozljede, plasirala se u četvrtfinale US Opena nakon što je noćas svladala ovogodišnju osvajačicu Wimbledona Španjolku Garbiñu Muguruzu sa 7-6 (3), 6-3.

Muguruza je u prvom setu vodila 4-1 i imala je tri "break lopte" za 5-1. Nije to iskoristila i nakon toga Kvitova je preuzela kontrolu. "Kvitova je igrala odlično, čak i u trenucima kad sam vodila 4-1. Djelovala je superiornije", kazala je Muguruza.

Kvitova je osvojila Wimbledon 2011. i 2014., a prije devet mjeseci napadnuta je nožem u svojoj kući i tada je zadobila ozljedu lijeve ruke. US Open joj je tek osmi turnir na kojem nastupa nakon povratka na teniske terene, a u četvrtfinalu će igrati protiv 37-godišnje Venus Williams, koja je najstarija tenisačica u pojedinačnoj konkurenciji.

"Došla sam bez ikakvih očekivanja. Sada uživam u tenisu više negoli prije. U četvrtfinalu me čeka Venus Williams, ona odlično sevira i vjerujem da će to biti odličan meč, jer takvi su bili naši dvoboji i u prošlosti, teška borba za svaki poen", izjavila je Kvitova.

Povratnički Grand Slam nastup Ruskinje Marije Šarapove zaustavila je u osmini finala latvijska tenisačica Anastasija Sevastova, koja je slavila sa 5-7, 6-4, 6-2.

Sevastova je u 3. kolu bila bolja u dva seta od Osječanke Donne Vekić, a u nedjelju navečer je pokazala da je u New Yorku spremna napraviti veliki rezultat. Latvijka je plasmanom u četvrtfinale ponovila svoj najbolji rezultat u New Yorku, kojeg je ostvarila prošle godine. Sevastova će za mjesto u polufinalu igrati protiv Amerikanke Sloane Stephens.

Linker
27. travanj 2024 00:29