Anthony Gruppuso-USA TODAY Sports / USA Today Sports
BEZ ŠANSI

VELIKI ŠOK ZA MARINA ČILIĆA Ispao već u 3. kolu US Opena, Sock ga pomeo za manje od dva sata

Piše: HinaObjavljeno: 02. rujan 2016. 23:26

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u 4. kolo ovogodišnjeg izdanja posljednjeg "grand slam" turnira, US Opena u New Yorku, pobjednika ovog turnira iz 2014. i prošlogodišnjeg polufinalista je sa 6-4, 6-3, 6-3 svladao Amerikanac Jack Sock za samo sat i 41 minutu igre.

U dvoboju protiv Socka Čilić tijekom sva tri seta nije uspio osigurati niti jednu "break-loptu", dok je on čak četiri puta gubio svoj servis. Prvi je put s mnoštvom pogrešaka praktički darovao "break" Socku u sedmoj igri prvog seta, a slično je ponovio i u trećoj igri drugog.

Kada je servirao za ostanak u drugom setu odigrao je još jedan loš gem na svom početnom udarcu i ponudio Socku prednost da prvi servira u trećoj dionici igre. U tom je setu Čilić pokleknuo u osmoj igri, a potom je Sock mirno odservirao za prolazak među 16 najboljih u New Yorku.

Aug 29, 2016; New York, NY, USA; Marin Cilic of Croatia returns a shot to Roger Dutra Silva of Brazil on Louis Armstrong Stadium on day one of the 2016 U.S. Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center. Mandatory Credit: Anthony Gruppuso-USA TODAY Sports
Anthony Gruppuso-USA TODAY Sports / USA Today Sports

Amerikanac je sjajno servirao tijekom čitavog dvoboja, osvojio je 86 posto poena nakon što bi ubacio prvi servis, a čak 71 posto nakon svog drugog servisa. S druge strane, Čilić je imao samo 49 posto ubačenog prvog servisa, a i realizacija nakon drugog servisa mu je bila samo 49 posto, pa se od ovogodišnjeg US Opena oprostio mnogo ranije no što je planirao.

Bio je ovo drugi međusobni susret Čilića i Socka i druga pobjeda Amerikanca koji je slavio i sredinom srpnja u dvoboju Davis Cupa u Portlandu.

Aug 21, 2016; Mason, OH, USA; Marin Cilic (CRO) returns a shot against Andy Murray (GBR) in the finals during the Western and Southern tennis tournament at Linder Family Tennis Center. Mandatory Credit: Aaron Doster-USA TODAY Sports
Aaron Doster-USA TODAY Sports
Marin Čilić

Linker
16. travanj 2024 16:10