USA Today Sports
ODUŠEVLJENA PLIŠKOVA

VIDEO: ANA KONJUH NAKON PORAZA U MEČU KARIJERE PRONAŠLA POZITIVU 'Postoji jedna stvar koja me veseli, i zato sam sretna'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 08. rujan 2016. 01:17

Prvo četvrtfinale na Grand Slam turniru neće ostati u lijepom sjećanju Ani Konjuh, bilo je to 57 minuta iz noćne more za uvjerljivih 6:2, 6:2 Karoline Pliškove na Arthur Ashe stadionu.

Pliškova, čak 186 centimetara visoka djevojka i vodeća na WTA Touru sa 436 asova do ovoga susreta, otvorila je meč s četiri uzastopna gema i zavorila ga s pet u nizu. Što će reći da je povela sa 4:0 i da je od 1:2 u drugom otišla na 6:2.

- Očito je da nisam bila na pravoj razini a Karolina je jednostavno bila predobra. Odlično je servirala, brzo je pronašla ritam na udarcima. Takav dan međutim ne mogu biti tužna nakon svega. Kad sam dolazila ovdje mogla sam samo zamišljati da ću biti u četvrtfinalu. Sezona do US Opena nije bila dobra za mene. Sada sam konačno zdrava, sretna sam zbog toga.

Pliškova je također u svom servisu vidjela razliku.

- Presudne stvari? Servis prije svega i brzi break na početku meča – rekla je Čehinja. – To me dodatno smirilo. Ana igra na isti način kao i ja, servis i agresivnost, znam da ona može bolje od ovoga. Ovo je za mene nevjerojatan osjećaj, stvarno sam uzbuđena. Ponosna sam kako sam kontrolirala emocije, stvarno je bio pravi trenutak da napravim ovakav rezultat. Titula? To bi bilo ostvarenje sna ali nalazim se u ždrijebu u kojemu je Serena Williams. Znači da je to skoro nemoguće.

Linker
18. travanj 2024 07:50