Screenshot (Twitter)
NEVIĐENO

VIDEO: SVIJET TENISA ŠOKIRAN POTEZOM SLAVNOG SUCA Preklinjao Australca i pogurao ga do pobjede, ni veliki Federer nije mogao vjerovati što se dogodilo

Piše: HinaObjavljeno: 31. kolovoz 2018. 12:19

Jedan od najboljih teniskih sudaca Šveđanin Mohamed Lahyani ima nedvojbene zasluge za pobjedu Australca Nicka Kyrgiosa nad Francuzom Pierre-Huguesom Herbertom, kojega je australski tenisač svladao sa 4-6, 7-6 (6), 6-3, 6-0 i tako se probio do 3. kola na US Openu.

Naime, u trenutku kad je Kyrgios zaostajao 0-3 u drugom setu, a Herbert je već imao jedan set u svojim rukama, Lahyani se spustio iz sudačkog stolca i praktično preklinjao Australca da pokaže više entuzijazma. Lahyanija je se moglo čuti kako Kyrgiosu izgovara rečenicu: "Pokušavam ti pomoći".

I pomogao je, jer je Kyrgios doista proigrao, ali tek nakon što je Herbert poveo 5-2 u drugom setu. Francuz do set-lopte nije stigao, a u velikom preokretu Kyrgios je na kraju meča nanizao sedam gemova.

Australac u sljedećem kolu ne bi trebao imati problema s motivacijom, jer će protiv sebe imati Grand Slam rekordera, 37-godišnjeg Švicarca Rogera Federera, koji je sa 7-5, 6-4, 6-4 pobijedio Francuza Benoita Pairea.

Potez suca kritizirao i veliki Federer

Poraženi Francuz nije se mirio s takvim ponašanjem uglednog suca te je od Teniskog saveza SAD-a tražio da se protiv njega poduzmu odgovarajuće mjere.

"Kada vidite što se dogodilo, onda nikad ne možete znati što bi bilo da Mohamed nije otišao razgovarati s njim. Ne znam što bih mislio, ali znam da je Nick od tog trenutka igrao puno bolje. On mu je mogao reći da obrati pozornost na nastup jer bi ga mogao upozoriti ako tako nastavi. No to mu može reći s klupe. Nešto treba poduzeti oko ovoga. Ako je pogriješio onda ga treba kazniti (suca, op.a.). Inače, mislim da je Mohamed dobar sudac koji je samo bio zabrinut za Nicka", izjavio je Herbert na press konferenciji nakon meča.

REUTERS/Andrew Boyers
REUTERS

Bez kritika nije mogao ni veliki Roger Federer, Kyrgiosov idući protivnik.

"Nije posao suca da se spušta zbog toga, ali jasno mi je što je pokušavao. Ti kao sudac donosiš odluke sa stolice, a ne ovako kad se spuštaš i pričaš s igračem kao u ovom slučaju. On se jednostavno tamo zadržao predugo, a takvi razgovori mogu promijeniti stanje uma kod igrača. Mislim da se ovo neće ponoviti i to je svima jasno."

Iz Teniskog saveza SAD-a su pak taj potez pravdali bukom zbog koje se sudac morao spustiti kako bi ga Kyrgios razumio.

Linker
17. travanj 2024 07:03