Split, 190418.
Solin je ovih dana domacin teniskog turnira za mladje uzraste pod nazivom Tennis Europe turnir koji je okupio predstavnike iz cijele Europe.
Na fotografiji: najveca nada Hrvatskog tenisa Dino Prizmic.
Foto: Paun Paunovic / CROPIX
Paun Paunovic / CROPIX

ITF JUNIOR WORLD TENNIS

HRVATE U SUSRETU ZA TREĆE MJESTO PONOVNO KOŠTALA IGRA PAROVA U reprizi finala Europskog prvenstva Prižmić opet poražen od Čeha

AUTOR:
  • Davor Burazin

 • OBJAVLJENO:
 • 11.08.2019. u 11:07

 • Izbornik Darko Klaić je pogodio s promjenom u singlu, zaigrao je Matej Dodig (osječka Olimpija) umjesto Patrika Jurine (Zagreb) i pobijedio Lukaša Velika nakon preokreta s 3:6, 7:6(3), 6:1.

  Teniska reprezentacija Hrvatske do 14 godina zauzela je četvrto mjesto na ITF Junior World Tennisu u Prostejovu, praktički na Svjetskom prvenstvu. Nakon što su u polufinalu poraženi od branitelja naslova SAD-a s 1:2, a presudila je igra parova, našim mladim tenisačima se ista stvar ponovila u borbi za 3. mjesto. Ovaj put je bolja bila Češka sa 2:1, odluka je opet pala u igri parova. Očito je to slaba točka ovih mladića, od šest utakmica u Prostejovu, u četiri su poraženi u igri parova.

  Izbornik Darko Klaić je pogodio s promjenom u singlu, zaigrao je Matej Dodig (osječka Olimpija) umjesto Patrika Jurine (Zagreb) i pobijedio Lukaša Velika nakon preokreta s 3:6, 7:6(3), 6:1. Onda je uslijedila repriza finala Europskog prvenstva otprije dva tjedna u Mostu, a Vojtech Petr je još jednom bio bolji od Dine Prižmića sa 6:3, 6:3. U paru je uz Prižmića igrao Jurina, dva tijesna seta su otišla na stranu Čeha.

  Za 3. mjesto: Hrvatska - Češka 1:2 (Dodig - Velik 3:6, 7:6 (3), 6:1, Prižmić - Petr 3:6, 3:6, Jurina, Prižmić - Menšik, Velik 5:7, 5:7)

  Tagovi
  Iz drugih medija