screenshot
GLAVU GORE DONNA

HRVATICA ZAVRŠILA U SUZAMA NAKON DRAME U ENGLESKOJ Kada joj je prišla voditeljica potpuno se slomila: 'Jako sam tužna, ali jedna stvar je sigurna...'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 16. lipanj 2019. 23:45

Tie-break nije volio Donnu Vekić. Barem u nedjelju, barem protiv Caroline Garcije (WTA 28) u odličnom finalu Nature Valley Opena u Nottinghamu. Definitivno jedan od najboljih završnih mečeva na WTA Touru ove godine okončan je dramatičnom pobjedom Francuskinje nad Osječankom - 2:6, 7:6 (4), 7:6 (4) nakon dva sata i 36 minuta igre.

Nakon svega što su u Nottinghamu propatili s lošim vremenskim uvjetima prošlog tjedna, na koncu su zadovoljštinu dobili u fantastičnom ogledu dvije super raspoložene suparnice. Utjehe za našu najbolju tenisačicu baš i nema u ovom trenutku, jer je izgubila treće finale u nizu (Washington 2018. od Svetlane Kuznjecove, Sankt Peterburg u veljači od Kiki Bertens), ukupan joj je omjer u finalu 2-6, a na treću titulu čeka još od - Nottinghama prije dvije godine (usput, Ana Konjuh je bila pobjednica inauguralnog izdanja 2015. godine).

screenshot

Donni je poraz izrazito teško pao. Kad joj je na ceremoniji dodjele nagrada prišla voditeljica Annabel Croft uzeti izjavu, ona se rasplakala, a prve riječi kad se pribrala bile su:

- Čestitam Carolini, odigrala je nevjerojatan meč od početka drugog seta.

Onda je opet malo zaplakala, pohvalila predivnu publiku.

- Iako sam užasno tužna, jedna je stvar sigurna: vratit ću se sljedeće godine i pokušati osvojiti turnir.

screenshot

Povijest njihovih prethodnih dvoboja - bilo ih je šest i bile su 3:3 - sugerirao je neizvjesnost, jer ih je pet od šest odlučeno u trećem setu. Jedina pobjeda u dva seta bila je za Vekić i to u posljednjem susretu, lani u Tokiju. Ovaj je bio s najvećim ulogom. Garciju je u trećem setu očuvao servis, ubacila je 72 posto prvog i to je, po našem mišljenju, presudilo. Uostalom, na drugu meč-loptu je zabila as, zaprašila se kreda na crti.

- Mislim da me lošeg ulaska u meč koštalo to što sam ujutro morala dovršiti polufinale, nije dugo trajalo, ali poremeti ritam - rekla je 25-godišnja Garcia.

Linker
23. travanj 2024 17:26