Tennis - French Open - Roland Garros, Paris, France - June 4, 2019. Croatia's Petra Martic in action during her quarterfinal match against Marketa Vondrousova of the Czech Republic. REUTERS/Benoit Tessier - UP1EF641D10TA
REUTERS/Benoit Tessier

FED CUP

HRVATSKI TENISKI SAVEZ OSTAO KRATKIH RUKAVA Pozivnicu dobila Češka, Hrvatice i dalje zaglavljene u Euroafričkoj skupini

AUTOR:
  • Davor Burazin

 • OBJAVLJENO:
 • 15.08.2019. u 10:22

 • U kvalifikacijama će igrati SAD, Bjelorusija, Rumunjska, Njemačka, Španjolska, Švicarska, Belgija, Velika Britanija, Latvija, Kanada, Japan, Slovačka, Rusija, Kazahstan, Brazil i Nizozemska.

  Hrvatski teniski savez nadao se da će naša Fed Cup reprezentacija dobiti pozivnicu za finale ovog natjecanja sljedeće godine, čija se završnica igra u Budimpešti od 14. do 19. travnja prema novom formatu sa 12 sudionica. Ta pozivnica jednoglasno je uručena Češkoj, koja je od 2011. čak šest puta osvajala ovo natjecanje, a time se izbjeglo da tako snažna reprezentacija zapne u kvalifikacijama u veljači. Uz domaćina Mađarsku i Češku, u Budimpešti će sigurno igrati ovogodišnji finalisti, Australija i Francuska.

  Preostalih osam reprezentacija dobit će se kroz kvalifikacije, ždrijeb će biti u Londonu 21. kolovoza, a umjesto Češke igrat će Nizozemska kao najviše rangirana reprezentacija, koja je izgubila u play-offu Svjetske skupine II.

  U kvalifikacijama će, dakle, igrati SAD, Bjelorusija, Rumunjska, Njemačka, Španjolska, Švicarska, Belgija, Velika Britanija, Latvija, Kanada, Japan, Slovačka, Rusija, Kazahstan, Brazil i Nizozemska.

  Hrvatska će tako i sljedeće godine igrati u Euroafričkoj skupini I, u kojoj je naša reprezentacija zaglavila još 2009. godine.

  Iz drugih medija