REUTERS/Benoit Tessier
FED CUP

HRVATSKI TENISKI SAVEZ OSTAO KRATKIH RUKAVA Pozivnicu dobila Češka, Hrvatice i dalje zaglavljene u Euroafričkoj skupini

U kvalifikacijama će igrati SAD, Bjelorusija, Rumunjska, Njemačka, Španjolska, Švicarska, Belgija, Velika Britanija, Latvija, Kanada, Japan, Slovačka, Rusija, Kazahstan, Brazil i Nizozemska.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 15. kolovoz 2019. 12:22

Hrvatski teniski savez nadao se da će naša Fed Cup reprezentacija dobiti pozivnicu za finale ovog natjecanja sljedeće godine, čija se završnica igra u Budimpešti od 14. do 19. travnja prema novom formatu sa 12 sudionica. Ta pozivnica jednoglasno je uručena Češkoj, koja je od 2011. čak šest puta osvajala ovo natjecanje, a time se izbjeglo da tako snažna reprezentacija zapne u kvalifikacijama u veljači. Uz domaćina Mađarsku i Češku, u Budimpešti će sigurno igrati ovogodišnji finalisti, Australija i Francuska.

Preostalih osam reprezentacija dobit će se kroz kvalifikacije, ždrijeb će biti u Londonu 21. kolovoza, a umjesto Češke igrat će Nizozemska kao najviše rangirana reprezentacija, koja je izgubila u play-offu Svjetske skupine II.

U kvalifikacijama će, dakle, igrati SAD, Bjelorusija, Rumunjska, Njemačka, Španjolska, Švicarska, Belgija, Velika Britanija, Latvija, Kanada, Japan, Slovačka, Rusija, Kazahstan, Brazil i Nizozemska.

Hrvatska će tako i sljedeće godine igrati u Euroafričkoj skupini I, u kojoj je naša reprezentacija zaglavila još 2009. godine.

Linker
26. travanj 2024 09:26