LONDON, ENGLAND - JULY 04: Goran Ivanisevic of Croatia celebrates during his Gentlemen's Invitation Doubles match alongside team-mate Cedric Pioline of France against Jacco Eltingh and Paul Haarhuis of the Netherlands on day nine of the Wimbledon Lawn Tennis Championships at the All England Lawn Tennis and Croquet Club on July 4, 2012 in London, England. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Julian Finney/Getty Images

OTVORIO DUŠU TALIJANIMA

ISPOVIJEST GORANA IVANIŠEVIĆA 'Pete Sampras mi je uništio život...spasilo me rođenje kćeri i očinstvo'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 03.10.2017. u 09:01

 • Goran Ivanišević otvorio je svoju dušu u intervjuu za talijanski magazin Il Sore 24 Ore, a isti je prenio Tennis World.

  U njemu se osvrnuo na svoju sjajnu karijeru, a posebice na osvajanje Wimbledona 2001. godine, što mu je bila kruna karijere nakon tri prethodna poraza u finalima All England Cluba.

  "Moj život ne bi bio isti da nisam 2001. godine osvojio Wimbledon. Netko kaže da je najvažnija stvar u sportu sudjelovati, ali to nije istina. Pamti li netko onoga tko je poražen u finalima? Sve do tog ponedjeljka bio sam vječiti drugi. Ni ja se ne sjećam tih prokletih finala iako sam u njima igrao Sada, 16 godina kasnije ljudi me i dalje zaustavljaju na cesti i prisjećaju se 16. gema odlučujućeg petog seta", rekao je Ivanišević.

  Ubrzo nakon velikog slavlja u vimbldonskom finalu protiv Patricka Raftera počeli su veliki zdravstveni problemi.

   

  "Rame me tako boljelo da nakon mečeva nisam mogao podići ruku. Bio sam na operaciji 2002. godine, ali boljelo me i nakon povratka, pa sam se odlučio umiroviti. Tada sam imao 32 godine, umirovio sam se i osjećao sam se izgubljeno. Nisam znao što raditi u životu. Nije više bilo stresa na koji sam navikao. Srećom kćer mi se rodila 2003. i očinstvo me spasilo", prisjeća se najbolji hrvatski tenisač svih vremena.

   

  Prisjetio se Ivanišević i najvećeg rivala Petea Samprasa koji ga je pobijedio 12 puta u 18 međusobnih mečeva. Valja reći da ga je dva puta pobijedio u finalu, a jednom u polufinalu Wimbledona.

  "Sampras mi je uništio život. Volim Petea, on je veliki šampion i dobar momak. Ali izgubio sam puno polufinala i finala protiv njega. Mrzim ga iz sportske perspektive. Njegov borbeni duh i mentalitet su bili ključ za uspjeh", zaključio je Ivanišević.

  Iz drugih medija