Clive Brunskill/Getty Images
PRVA REAKCIJA

IVANIŠEVIĆ OBJASNIO KAKO JE DOŠLO DO SURADNJE S ĐOKOVIĆEM KOJA JE GLASNO ODJEKNULA SVIJETOM 'Iznenadio me poziv. On te ne bira jer si mu drag...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. lipanj 2019. 18:32

Vijest da je Goran Ivanišević novi trener Novaka Đokovića glasno je odjeknula u teniskom i općenito u svijetu sporta.

Legendarni hrvatski tenisač je u razgovoru za Sport Klub objasnio kako je došlo do suradnje koja započinje u Wimbledonu, kojeg je Ivanišević osvojio 2001. godine.

Upitan je li postao član stručnog Đokovićevog tima, Ivanišević je rekao: "Izgleda da jesam".

Onda je pokušao objasniti kako je došlo do suradnje.

LONDON, ENGLAND - JUNE 30: (L-R) Marian Vajda, Goran Ivanisevic and Novak Djokovic of Serbia look on during a practice session ahead of The Championships - Wimbledon 2019 at All England Lawn Tennis and Croquet Club on June 30, 2019 in London, England. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Clive Brunskill/Getty Images

"Bio je to malo nenadan poziv, dogodilo se prije nekoliko dana i malo me cimnulo i iznenadilo jer sam taman putovao za Švedsku. Nole je želio da dođem ranije, ali sam imao seniorski turnir u Švedskoj koji sam ranije dogovorio. Tako sam to završio u subotu i sada stigao na prvi trening. Nažalost, izgleda da ću ovdje (u Wimbledonu) biti samo prvi tjedan. Opet imam obveze koje pokušavam odgoditi, ali toliko je toga da...Ipak, kada te zove jedan Novak Đoković, onda se dosta stvari stavi sa strane", objasnio je Ivanišević.

"Velika je to stvar, jedno veliko priznanje za mene kao trenera jer ne bira on bilo koga zato što si mu drag, već te izabere ako mu možeš pomoći", dodao je hrvatski trener.

LONDON, ENGLAND - JUNE 30: Novak Djokovic of Serbia (L) speaks with Goran Ivanisevic during a practice session ahead of The Championships - Wimbledon 2019 at All England Lawn Tennis and Croquet Club on June 30, 2019 in London, England. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Clive Brunskill/Getty Images

Zasad je nepoznato koliko će suradnja trajati.

"Drago mi je da su izabrali mene i da je Marian (Vajda) s time suglasan. Prvi trening je bio super, a nadamo se da će suradnja potrajati. Ovo je neka vrsta upoznavanja. Mislim, znamo se mi, puno sam puta bio na terenu s nji, ali s druge strane, prvi put sa s ove njegove. Malo smo popričali o mom viđenju nekih stvari, tehnici, tako da ćemo se malo bolje upoznati i onda vidjeti što dalje", objasnio je Ivanišević, koji će pokušati pomoći Đokoviću da obrani naslov u Wimbledonu i osvoji svoj peti naslov u All England Clubu.

"Mislim da je Nole prvi favorit. Ako bude sve u redu, mislim da će obraniti naslov", zaključio je.

Linker
19. travanj 2024 04:44