Michael Dodge/Getty Images
JOŠ SE NIŠTA NE ZNA

IZBORNIK POSLAO PORUKU POMIRENJA, ALI DRUGA STRANA I DALJE BEZ ODGOVORA Hoće li se dvostruki pobjednik Australije odazvati novom Krajanovu pozivu?

DAVIS CUP Izbornik Krajan poručio je da želi Splićanina u reprezentaciji u travnju, ali pobjednik Australian Opena još uvijek je bez ikakvog odgovora
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 23. veljača 2018. 21:49

Dvostruki pobjednik Australian Opena Mate Pavić odletio je jučer prema Acapulcu, gdje će od sljedećeg tjedna sudjelovati na turniru Abierto Mexicano Telcel, svom petom ovosezonskom nastupu. Na prethodna četiri uzimao je trofeje, štoviše, na Australian Openu dva (u paru s Oliverom Marachom i u mješovitim parovima s Gabrielom Dabrowski), a prije toga je s Austrijancem osvojio turnire u Dohi i Aucklandu, dok je prošlog tjedna bio finalist Rotterdama.

Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut zaustavili su impozantnu pobjedničku seriju hrvatsko-austrijskog tandema na broju 24. I tim su rezultatom Pavić i Marach povećali vodstvo po bodovima u 2018, imaju ih 2.800, odnosno duplo više od prvih pratitelja Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha (1.395). Usput, Nikola Mektić je s Alexanderom Peyom u 1. kolu Rio de Janeira nadigrao Kolumbijce 7:6 (5), 7:5.

Interes reprezentacije

Oko našeg već sada najtrofejnijeg tenisača u igri parova (11 titula plus dvije u miksu s Grand Slam turnira) digla se velika prašina post festum Australian Opena zbog toga što još od 2014. nastupa za reprezentaciju Hrvatske. Pavić je debitirao za Hrvatsku u Umagu u rujnu 2013. u play-off dvoboju protiv Velike Britanije (bili smo bez Marina Čilića), potom je sudjelovao u pobjedi protiv Poljske u gostima u travnju 2014, kojom smo se izborili za novi play-off, ali uoči susreta s Nizozemskom u rujnu iste godine došlo je do razmimoilaženja u mišljenju između njega i izbornika Željka Krajana.

Tennis - Australian Open - Men's Doubles Final - Rod Laver Arena, Melbourne, Australia, January 28, 2018. Austria's Oliver Marach and Croatia's Mate Pavic celebrate winning their match against Colombia's Juan Sebastian Cabal and Robert Farah. REUTERS/Issei Kato
REUTERS/Issei Kato

Od tada praktički tinja vatra, koja se rasplamsala krajem siječnja nakon što su svi spoznali o kakvoj je igračkoj klasi u Pavićevu slučaju riječ. Do tada je, iskreno, malo koga bilo briga što 24-godišnjeg Splićanina nema u reprezentaciji, koja je ionako imala puno uspjeha i pritom je dobila sedam mečeva za redom baš u igri parova. Po povratku iz Melbournea Pavić je dobio priliku odgovarati i na ta pitanja, do tada je izbjegavao, ali ponukan nekim izjavama Krajana rekao je da nema namjeru igrati dok je 39-godišnji Varaždinac za kormilom reprezentacije.

Kako je, ipak, u interesu reprezentacije da ima što jači sastav i što više opcija, tako je u Varaždinu prilikom potpisivanja ugovora o organizaciji četvrtfinala protiv Kazahstana, iskorištena prilika za otopljavanje zaleđenih odnosa. Krajan i direktor Hrvatskog teniskog saveza Miroslav Zečić poslali su u eter pomirbene poruke, Zečić se čak ispričao, “ako je bilo nekih propusta s naše strane”, sve kako bi se Pavić početkom travnja našao u kvintetu odabranih za dvoboj s Kazahstanom.

Osijek, 040218. Tenis. Sportska dvorana Gradski vrt. Davis Cup mec Hrvatska  Kanada u prvom kolu Svjetske skupine. Na fotografiji: izbornik Zeljko Krajan. Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX

I nakon toga jer je Hrvatska veliki favorit i ne bi smjela propustiti šansu za plasman u polufinale.

Loptica prebačena

Pavić je vidio što su Krajan i Zečić rekli, no u ovom trenutku još nije spreman komentirati promjenu raspoloženja, niti dati naznaku hoće li se odazvati novom Krajanovu pozivu, koji će neumitno stići.

Uglavnom, loptica je prebačena na njegovu stranu, a mi ćemo s pažnjom pratiti što će se događati. Susret u Varaždinu će vrlo brzo, od 6. do 8. travnja.

Linker
08. svibanj 2024 04:08