NOTTINGHAM - ENGLAND - JUNE 15: Ana Konjuh of Croatia celebrates match point in the women's singles final against Monica Niculescu of Romania on day eight of the WTA Aegon Open Nottingham at Nottingham Tennis Centre on June 15, 2015 in Nottingham, England. (Photo by Jon Buckle/Getty Images for LTA)
Jon Buckle/Getty Images for LTA / Getty Images for LTA

POVOLJNE OKOLNOSTI

JEDNA KONKURENTICA TRUDNA, DRUGA U STRAHU OD VIRUSA Hrvatica ipak ide u Rio de Janeiro

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 17.07.2016. u 19:19

 • U petak je Međunarodna teniska federacija (ITF) objavila konačan popis sudionika Olimpijskih igara u Rio de Janeiru u pojedinačnoj konkurenciji i u igri parova (mješoviti parovi bit će određeni na licu mjesta). Na tom popisu nije bilo Ane Konjuh, ali nekoliko sati poslije situacija se bitno promijenila.

  Prvo je Viktorija Azarenka objavila da je u “blaženom stanju” i da će krajem godini postati majka, potom je još jedna iz uskog kruga najboljih Simona Halep rekla da zbog straha od Zika virusa također neće u Rio de Janeiro. To što je i finalist Wimbledona Milos Raonic otkazao iz istog razloga, nema veze s pričom oko 18-godišnje Dubrovčanke.

  Ana Konjuh bila je prije ovih otkaza na granici, navodno prva rezerva. Kako je njena želja bila nastupiti na Olimpijskim igrama (i biti najmlađa Hrvatica tamo kao i tenisačica), jedino je upitno hoće li se oporaviti od uganuća glažnja, koji je stradao u onom nesretnom porazu od Agnieszke Radwanske u 2. kolu Wimbledona.

   

  - Ana je obavila sve terapije, nema nikakvih posljedica i u ponedjeljak u Zagrebu počinje s treninzima - rekao nam je njen otac Mario.

  - I do nas je došla vijest da će Ana upasti u teniski turnir na Igrama, baš se radujemo.

  Međunarodna teniska federacija jučer nije mogla potvrditi ulaz Konjuh u turnir, prvo mora dobiti službene otkaze Azarenke i Halep, no, to je, prema svemu sudeći, gotova stvar.

   

  Iz drugih medija