Yong Teck Lim/Getty Images for the WTA / Getty Images for the WTA
TRAŽILI JAVNU ISPRIKU

JEDNA OD NAJVEĆIH SPORTAŠICA SVIH VREMENA KONTROVERZNOM IZJAVOM NAVUKLA BIJES 'Ako imate penis i obučete se kao žena da igrate tenis, e onda...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. prosinac 2018. 23:53

Legendarna češka tenisačica Martina Navratilova (62) podigla je puno prašine svojom posljednjom izjavom kada su u pitanju transrodne osobe. Jedna od najboljih tenisačica svih vremena poručila je kako se osobe koje su rođene kao muškarci, a deklariraju se kao žene, ne bi smjele natjecati na teniskim terenima u ženskoj konkurenciji.

- Vrlo je jasno da to nije u redu. Ne možete se proglasiti ženom i da se nađete u konkurenciji dama. Neki standardi moraju postojati. Ako imate penis i obučete se kao žena da igrate tenis to nije taj standard o kojem pričam - poručila je Navratiloca i odmah na sebe navukla bijes transrodne zajednice.

Ekspresno su tražili ispriku zbog diskriminacije jer mnoge je iznenadio njezin komentar obzirom kako se otvoreno deklarirala kao lezbijka i često sudjelovala u kampanjama LGBT organizacija.

SINGAPORE - OCTOBER 23:  WTA Legend Martina Navratilova during the Doubles Draw Ceremony at Marina Bay Sands on October 23, 2018 in Singapore.  (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Clive Brunskill/Getty Images / Getty Images

- Žao mi je ako sam rekla nešto što je transfobično. Sigurno nisam željela zlo nikome. Obrazovat ću se o ovoj temi, a u međuvremenu ću šutiti. Hvala - pokušala se opravdati Martina.

Linker
19. travanj 2024 17:31