REUTERS
ATP/WTA SYDNEY

KVITOVA SVLADALA BARTY I STIGLA DO SVOG DRUGOG NASLOVA U SYDNEYU Amerikanac Sandgren u Aucklandu uzeo svoj prvi naslov u karijeri

Piše: HinaObjavljeno: 12. siječanj 2019. 15:21

Čehinja Petra Kvitova je u subotu u finalu teniskog WTA turnira u Sydneyju pobijedila domaću tenisačicu Ashleigh Barty sa 1-6, 7-5, 7-6 (3).

Kvitova je nakon 2015. drugi put slavila u Sydneyju, a Barty je i drugi put, nakon prošle godine, poražena u finalu. Za 28-godišnju Kvitova ovo je 27. naslov u karijeri, od čega su dvije grand slam pobjede u Wimbledonu 2011. i 2014.

U muškoj konkurenciji Australac Alex de Minaur, 29. tenisač svijeta, osvojio je u subotu svoj prvi naslov u karijeri nakon što je u finalu teniskog ATP turnira u Sydneyu sa 7-5, 7-6 (7/5) svladao Talijana Andreas Seppi (ATP-37.) .

Finalist i prošle godine, 19-godišnji De Minaur imao je samo nekoliko sati odmora za finalni okršaj sa Seppijem s obzirom da je njegov polufinalni susret protiv Francuza Gillesa Simona dan ranije odgođen na subotu zbog kiše.

Za mladog Australca ovo je dobra uvertira uoči Australian Opena koji počinje u ponedjeljak i na kojem u prvom kolu igra protiv Portugalca Pedra Souse (ATP-103.).

ATP Auckland: Prvi naslov u karijeri za Amerikanca Sandgrena

Amerikanac Tennys Sandgren, 63. tenisač svijeta osvojio je u subotu svoj prvi naslov u karijeri pobijedivši u finalu turnira u Aucklandu sa 6-4, 6-2 Britanca Camerona Norrieja (ATP-93.).

Amerikancu je bilo potrebno 79 minuta da dođe do slavlja na ovom turniru na kojem nije izgubio ni jedan set što je dobar uvod dva dana prije početka Australian Opena. Ove godine ga u prvom kolu čeka Japanac Yoshihito Nishioka (ATP-75.), a prošle je godine stigao do četvrtfinala gdje ga je svladao Južnokoreanac Chung Hyeon.

Linker
23. travanj 2024 20:46