N.Gouhier-FFT/Pool/Getty Images
VIŠE NIJE IŠLO

LEGENDARNI NIJEMAC OTKRIO RAZLOG RAZLAZA S ĐOKOVIĆEM Becker objasnio zašto srpski tenisač više nije svjetski broj 1

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. prosinac 2016. 13:25

Nakon raskida suradnje između Novaka Đokovića i Borisa Beckera oglasio se slavni Nijemac koji je posljednje tri godine trenirao srpskog tenisača.

Becker je za Sky Sports otkrio razlog prekida suradnje s Đokovićem tijekom koje je Srbin je osvojio ukupno 25 turnira, od čega šest Grand Slamova.

"Posljednjih šest mjeseci bile su veliki izazov na puno razina. Novak je želio više vremena provoditi s obitelji. A ja sam prvi koji kaže da obitelj treba biti na prvom mjestu. On je želio zadovoljiti neke svoje interese izvan terena i s pravom", rekao je Backer.

"Kao tenisač morate biti jako sebični. Sve mora biti poređeno vama 24 sata na dan, sedam dana u tjednu. To je ok kada vam je 19 ili 20 godina, ali kada vam je 28 ili 29 i kada imate sina, obitelj i druge poslovne interese, tada bi svi oni zbog tenisa morali pasti u drugi plan. Bio sam i sam u toj situaciji prije 20 godina i rekao sam mu da je to nešto što mora napraviti", rekao je Becker.

Britain Tennis - Barclays ATP World Tour Finals - O2 Arena, London - 19/11/16 Serbia's Novak Djokovic celebrates winning his semi final match against Japan's Kei Nishikori  Reuters / Toby Melville Livepic EDITORIAL USE ONLY.
Reuters / Toby Melville Livepic

"Njegova odluka nije olakšala trenerskom osoblju. Naše su ruke malo bile vezane. Nismo mogli obavljati posao koji smo željeli jer je imao važnijih stvari za napraviti i ja to razumijem. Tada počnete sumnjati u sebe. Pitati se: 'Koja je moja uloga? Kakva je moja situacija?...Novak nije proveo dovoljno vremena na treninzima zadnjih pola godine, onoliko koliko je trebao i on to zna. Uspjeh se ne događa samo pritiskom na neku tipku. Mora se raditi jer i suparnici rade isto. Mora puno raditi da bi se vratio na broj 1, ali mislim da će u tome i uspjeti...", zaključio je Becker.

Linker
19. travanj 2024 11:33