REUTERS
IGRA ČAK OSMERO PREDSTAVNIKA

LUDI DAN HRVATSKOG TENISA Velika nada pometena, druga izgubila u dramatičnom meču, ali to što je napravio fenomenalni Marin rijetko se viđa!

U drugi tjedan Wimbledona Hrvatska je ušla sa čak osam predstavnika, najviše od svih na slavnom turniru. Rezultat je zasad polovičan. Jedan od najuzbudljivijih dana u novijoj eri hrvatskog tenisa otvorila je Petra Martić dramatičnim porazom protiv Magdalene Rybarikove, Ana Konjuh je ekspresno napustila Centralni teren, ali Marin Čilić odigrao je meč za pamćenje i priredio horor-meč 19. tenisaču svijeta.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. srpanj 2017. 10:09

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić četvrtu godinu zaredom stigao je do četvrtfinala Wimbledona, nakon što je u ponedjeljak u odličnoj predstavi svladao 18. nositelja, Španjolca Roberta Bautistu Aguta sa 6-2, 6-2, 6-2 za sat i 40 minuta igre.

Marin je na drugom Grand Slam turniru zaredom, a prvi put u Wimbledonu, do četvrtfinala stigao bez izgubljenog seta, odigravši protiv Bautiste Aguta najuvjerljiviji meč na ovogodišnjem turniru u All England Clubu.

Španjolac je bio ravnopravan samo do trenutka kad je prvi put izgubio servis, u petom gemu meča, i nakon što u sljedećoj igri nije uspio iskoristiti dvije prilike za izjednačnje na 3-3. Umjesto toga, Marin je otišao na 4-2, a dva gema kasnije stigao do prvog seta.

Drugi i treći set bili su kopija jedan drugoga, s jedinom razlikom, što je Španjolac u drugom setu pri zaostatku 1-4 uspio vratiti jedan 'break'. Bio je to jedini Čilićev izgubljeni servis u meču, ali je na njega već u sljedećem gemu odgovorio novim 'breakom'.

U trećem setu je Španjolac bio ptpuno nemoćan. S još dva 'breaka' i za točno 100 minuta igre, Čilić je slavio sa 6-2, 6-2, 6-2 te tako postao prvim četvrtfinalistom na ovogodišnjem Wimbledonu.

Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja između Španjolca Rafaela Nadala i Luksemburžanina Gillesa Mullera. Marin je Nadala uspio pobijediti jednom u pet mečeva, na tvrdoj podlozi u Pekingu 2009. godine, dok je Gillesa Mullera svladao u oba navrata kad su se susreli, a posljednji put prije tri tjedna u polufinalu turnira u Queen's Clubu.

WIMBLEDON, OSMINA FINALA

Marin Čilić - Roberto Bautista-Agut 3:0 (6:2, 6:2, 6:2)

Marin je i treći set zaključio sa 6:2 i potvrdio impresivnu pobjedu, uz dominaciju kakva se rijetko viđa u ovoj fazi natjecanja.

--------------------------------------------------------------------------

Ana Konjuh - Venus Williams 3:6, 1:6

Wimbledon: Konjuh nemoćna protiv Venus Williams

Hrvatska je ostala bez predstavnica u četvrtfinalu pojedinačne konkurencije tenisačica nakon što je 37-godišnja Amerikanka Venus Williams nadigrala 19-godišnju Anu Konjuh sa 6-3, 6-2 u dvoboju osmine finala odigranom na središnjem terenu All England Cluba.

Peterostruka wimbledonska pobjednica u ponedjeljak je bila u sjajnom izdanju. Amerikanka je odlično servirala i u prvom setu izgubila svega tri poena na početnom udarcu.

IZVJEŠTAJE S OBA MEČA MOŽETE PROČITATI OVDJE

--------------------------------------------------------------

Petra Martić - Magdalena Rybarikova 4:6, 6:2, 3:6

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Wimbledona nakon što je u dvoboju osmine finala izgubila od Slovakinje Magdalene Ribarikove 4-6, 6-2, 3-6 nakon sat i 50 minuta igre.

Za Martić je to bio treći nastup u osmini finala nekog od četiri najveća svjetska turnira, no sva tri puta je izgubila. Dva puta u Roland Garrosu, 2012. i ove godine, te sada u Wimbledonu.

Mladu Splićanku može utješiti podatak kako je ostvarila svoj najbolji rezultat na londonskom turniru nakon što je 2013. stigla do trećeg kola, te kako je ovo bio njezin već sedmi meč na turniru nakon što se do glavnog turnira probila kroz kvalifikacije. U 1. kolu kvalifikacija dobila je Turkinju Basak Eraydin, u 2. kolu Rumunjku Mihaelu Buzarnescu, a u završnoj rundi kvalifikacija i Srpkinju Aleksandru Krunić. Serija se nastavila i u glavnom turniru. Prvo kolo je donijelo pobjedu protiv Australke Darije Gavrilove, u drugom je dobila Čehinju Denisu Allertovu, a u 3. rundi i Kazahstanku Zarinu Dijas.

RASPORED NASTUPA HRVATSKIH TENISAČA

ZAVRŠENO - Petra Martić - Magdalena Rybarikova: 1:2 (4:6, 6:3, 3:3)

Mate Pavić/Oliver Marach - Jay Clarke/Marcus Willis: 3:0 (6:3, 6:4, 7:6)

Ana Konjuh - Venus Williams: 0:2 (3:6, 2:6)

Antonio Šančić/Hugo Nys - Henri Kontinen/John Peers: 1:3 (3:6, 6:3, 1:6, 4:6)

Ivan Dodig/Marcel Granollers - Michael Venus/Ryan Harrison: 2:3 (6:2, 3:6, 4:6, 7:6, 3:6)

Marin Čilić - Roberto Bautista Agut: 3:0 6:2, 6:2, 6:2

---------------------------------------------------------

TREĆI MEČ OD 12.30: Nikola Mektić/Franko Škugor - Sam Groth/Robert Lindstedt (teren 12)

TREĆI MEČ OD 12.30: Ana Konjuh/Beatriz Haddad Maia - Hao-Ching Chan/Monica Niculescu (teren 16)

ČETVRTI MEČ OD 12.30: Mate Pavić/Ljudmila Kičenok - Raven Klaasen/Katarina Srebotnik (teren 17)

Linker
27. travanj 2024 06:04