Borna Ćorić
 Tom Dulat/Getty Images / Getty Images
INDIAN WELLS

MA, BRAVO KRALJU! HRVATSKI AS NASTAVLJA GAZITI SVE PRED SOBOM Nezaustavljivi Borna Ćorić izborio četvrtfinale jednog od najvećih turnira na svijetu

Piše: HinaObjavljeno: 14. ožujak 2018. 22:37

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP Masters 1000 turnira u Indian Wellsu svladavši 74. igrača svijeta Amerikanca Taylora Fritza s 6-2, 6-7 (6), 6-4.

Ćorić je došao do jednog od većih dosega karijere, iako se pošteno namučio u dvoboju s Fritzom, koji je trajao dva sata i 15 minuta. Zagrepčanin je mogao i ranije doći do pobjede jer je u drugom setu imao meč loptu i vodstvo od 4-0 u "tie-breaku".

Ćorić je sjajno započeo dvoboj i s dva "breaka" s lakoćom dobio prvi set s 6-2. U drugom je Fritz kod 5-3 servirao za set, ali se Borna vratio i uspio odvući set u "tie-break".

Zagrepčanin je sjajno otvorio 13. igru, poveo je s 4-0, ali je potom izgubio pet poena zaredom. Kod 6-5 Borna je na Amerikančev servis propustio meč-loptu, a kod 7-8 je zapravo poklonio set Fritzu jer je posve lagani volej poslao u mrežu.

U odlučujućem setu Fritz je poveo s 2-0, Ćorić vratio izgubljeni servis za 2-2, a zatim kod 4-4 spasio i "break-loptu". U sljedećem gemu Borna je propustio još dvije vezane meč-lopte, da bi mu napokon pomogao i Fritz s dvostrukom pogreškom na servisu.

Bio je ovo drugi dvoboj Ćorića i Fritza i druga pobjeda hrvatskog igrača, kojeg je u borbi za polufinale očekuje pobjednika dvoboja Južnoafrikanca Kevian Andersona i Španjolca Pabla Carreno-Buste.

Linker
17. travanj 2024 14:24