Reuters/Tony O'Brien / REUTERS
HRVAT NA TRONU

MARIN PREOKRETOM STIGAO DO DRUGE POBJEDE ZAREDOM PROTIV ĐOKOVIĆA Čilić oduševljen nakon pobjede, a evo kako je nakon poraza u finalu reagirao Nole

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. lipanj 2018. 21:22

Postoje dani u kojima su Lionel Messi i Roger Federer samo obični smrtnici. A postoje i tjedni u kojima se poklopi da oba vladara privremeno siđu s trona, a glavni krivci za to su Hrvati.

U teniskoj nedjelji za anale, Borna Ćorić i Marin Čilić su u razmaku od tri sata postali osvajači dva najveća travnata turnira u predigri za Wimbledon, oba iz kategorije ATP 500. Prvo je Ćorić u Halleu srušio Federera, a potom Čilić u Queen'su dobio dramu protiv Novaka Đokovića.

- Nastojao sam mentalno ostati u igri iako je bilo teško. Ali užitak mi je igrati ovdje, pred ovom sjajnom publikom.", izjavio je Marin i izazvao ovacije na tribinama Queen's Cluba. "Vjerujem da sam trenutno u top-formi i da ću nastaviti pobjeđivati. Trebala mi je ova pobjeda za podizanje samopouzdanja ususret Wimbledonu. Hvala još jednom ovoj divnoj publici i želim im poručiti da ću se nastaviti vraćati ovdje!"

Protiv Novaka Đokovića Marin se iščupao iz seta zaostatka i sa 5-7, 7-6(4), 6-3 pobijedio ga drugi put zaredom (ukupno je 2-14), za ovacije cijelog stadiona u zapadnom Londonu. Sa 18 asova stigao je do drugog naslova na jednom od najstarijih turnira na svijetu, a 18. u karijeri. Od Gorana Ivaniševića dijele ga još samo četiri…

- Moram čestitati Marinu na veličanstvenom tjednu i sjajnoj pobjedi. Ovo je težak poraz za mene, ali drago mi je da sam došao do finala. Nažalost, zbog ozljede je prošao 51 tjedan otkad sam zadnji put igrao finale nekog turnira.", rekao je nekadašnji 'broj 1' i dodao: "Marin je uspio spasiti moje meč-lopte i vratiti se u meč, zaslužio je ovu pobjedu!"

Linker
25. travanj 2024 16:07