REUTERS
TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO

MARTIĆ POBIJEDILA NA ELITNOM TURNIRU, ALI NA KRAJU NIŠTA OD POLUFINALA Nevjerojatno kako joj se matematika narugala, ispala je samo zbog jednog gema!

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić pobijedila je u petak Kineskinju Saisai Zheng u drugom susretu skupine Orhideja na WTA Elite Trophy sa 6-4, 6-3 poslije sat i 34 minuta igre, ali se ipak nije uspjela plasirati u polufinale
Piše: HinaObjavljeno: 25. listopad 2019. 17:31

Martić je uzela Kineskinji dva puta servis u prvom setu, a svoj je izgubila jednom. U drugom setu je također Martić svoj servis izgubila jednom, ali je suparnici tri puta uzimala servis. Martić je u meču servirala tri asa, a Kineskinja, koja je napravila tri dvostruke greške, nijedan. Hrvatska je tenisačica bila bolja i na prvom i na drugom servisu, na prvom je realizirala 74 posto poena, a na drugom 37.

Ovo je bio prvi međusobni ogled Martić i Zheng koja je 40. na WTA ljestvici.

U skupini Orhideja tri su tenisačice izjednačene po broju pobjeda, no Zheng je u prvom meču ove skupine sa 6-4, 6-2 pobijedila Amerikanku Madison Keys od koje je Martić jučer izgubila 3-6, 4-6. Odlučuje omjer osvojenih gemova, a tu je Kineskinja najbolja sa 19-18, druga je Martić s 19-19, dok je Keys zadnja sa 18-19.

Tennis - French Open - Roland Garros, Paris, France - June 4, 2019. Croatia's Petra Martic reacts during her quarterfinal match against Marketa Vondrousova of the Czech Republic. REUTERS/Benoit Tessier - UP1EF641EC2TY
REUTERS/Benoit Tessier

Na WTA Elite Trophy sudjeluju tenisačice rangirane od 9. do 19. mjesta na WTA ljestvici i Zheng koja je dobila pozivnicu. Podijeljene su u četiri skupine po tri, a samo pobjednice svake skupine idu u polufinale. Finale je na rasporedu u subotu.

Osim Martić, Hrvatska je imala još jednu predstavnicu na ovom elitnom turniru Donnu Vekić koja je svoj nastup u skupini Azalea završila s dva poraza. Iz te skupine u polufinale se plasirala Nizozemka Kiki Bertens.

Još su dvije skupine Ruža i Camelia, a iz Camelije u polufinale se plasirala Čehinja Karolina Muchova. Osim nje u toj su skupini bile Amerikanke Sofia Kenin i Alison Riske. Zadnji susret u skupini Ruža igraju Bjeloruskinja Aryna Sabalenka i Belgijanka Elise Mertens.

Nagradni fond turnira je 2,419.844 dolara i pobjednica može osvojiti 700.000 dolara i 700 bodova.

Linker
25. travanj 2024 06:14