Getty Images
BRAVO, LEGENDO

MATE PAVIĆ 'POKORIO' ŠANGAJ I UZEO MILIJUN KUNA Za samo 70 minuta pobijedili branitelje naslova i nagradili se pozamašnim iznosom!

Mate Pavić imao je sjajan tjedan na Dalekom istoku, jer je osvojio cijenjeni ATP 1000 turnir u Šangaju
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. listopad 2019. 12:50

Hrvatski tenisač Mate Pavić je zajedno s Brazilcem Brunom Soaresom osvojio teniskim ATP turnir u Šangaju nakon što su u nedjelju u finalu lako sa 6-4, 6-2 pobijedili branitelje naslova Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela.

U meču koji je trajao sat vremena i deset minuta Pavić i Soares su suparnicima uzeli tri puta servis, jedan u prvom setu i dva u drugom, servirali su četiri asa i svoj servis nisu izgubili ni jednom.

SHANGHAI, CHINA - OCTOBER 13:  Mate Pavic (R) of Croatia and Bruno Soares of Brazil celebrate after winning the Men's doubles final match against Lukasz Kubot of Poland and Marcelo Melo of Brazil on day nine of 2019 Shanghai Rolex Masters at Qi Zhong Tennis Centre on October 13, 2019 in Shanghai, China.  (Photo by Lintao Zhang/Getty Images)
Getty Images

Paviću i Soaresu je ovo bilo prvo zajedničko finale, a za plasman u njega su u polufinalu eliminirali britanski par Jamiea Murraya i Neala Skupskog sa 7-5, 6-4.

Nagrada za pobjednike je 1000 bodova, ali i zajednički ček od 408.000 dolara, što znači da će Hrvatu pripasti (neoporezovanih) 1,3 milijuna kuna.

Itekako zasluženo, a posebice iz razloga što su osmi nositelji do naslova stigli - bez izgubljenog seta...

Linker
20. travanj 2024 04:14