REUTERS/Aly Song
ATP FINALE

MLADI AUSTRIJANAC ŠOKIRAO NOVAKA ĐOKOVIĆA NAKON TROSATNOG TRILERA U LONDONU Thiem upisao veliku pobjedu i opasno zakuhao situaciju srpskom velikanu

Piše: HinaObjavljeno: 13. studeni 2019. 01:09

Dominic Thiem je u jednom od najboljih mečeva godine nadigrao Novaka Đokovića i plasirao se u polufinale, Austrijanac je slavio u tie-breaku trećeg seta nakon više od dva i pol sata igre.

Thiem je pucao sa svih strana, čak 50 winnera je zabio (22 više) uz strahoviti rizik. Kod 6:5 u trećem je imao servis za pobjedu i nije prošao, pa je Đoković u tie-breaku poveo 4:1, ali Austrijanac je uzvratio s pet poena u nizu. I na drugu meč-loptu proslavio veliku pobjedu.

Đokoviću su smanjeni izgledi da će završiti godinu kao broj jedan, a u četvrtak će s Rogerom Federerom igrati meč „tko pobijedi – prolazi“.

Federer je zadržao nadu u prolaz, samo jednom u prethodnih 16 nastupa nije igrao u polufinalu. Vremešni (38) Švicarac je svladao Mattea Berrettinija u dva seta, prvi u tie-breaku, a za drugi je uzeo servis suparniku na početku seta i zadržao ga. Talijan je prijetio, stvorio tri prilike kod 4:3 i nije ih iskoristio

Linker
23. travanj 2024 11:58