Maistra Cup
MAISTRA CUP

MLADI ŠAMPIONI IZ 25 ZEMALJA U BORBI ZA DRAGOCJENE BODOVE Počeo je Maistra Cup, stiglo više od 150 mladih tenisača

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. rujan 2018. 19:03

Teniski turnir Maistra Cup za djevojčice i dječake do 14 godina počinje 7. rujna na terenima teniskog centra Petalon u Vrsaru. Na ovom prepoznatom međunarodnom turniru više od 150 mladih tenisača iz 25 zemalja u tjedan dana pokušat će osvojiti dragocjene bodove za rang listu Tennis Europe (TE). Turnir treće kategorije TE-a odlična je prilika i za ponajbolje mlade igrače iz regije i Europe da pokažu svoj talent.

S obzirom na činjenicu da je ovogodišnji Maistra Cup namijenjen prije svega igračicama i igračima rođenim 2004. i 2005. godine, turnir će biti posebno zanimljiv iz perspektive hrvatskih igrača. Naime, Hrvatska je aktualni europski dvoranski prvak do 14 godina, a član te pobjedničke momčadi, mladi Zagrepčanin Noa Vukadin, predvodi listu prijava Maistra Cupa. U ženskoj konkurenciji domaće će snage predvoditi sve bolja Dubrovčanka Leticia Tarocco. Uz sjajne predstavnike Slovenije i cijeli niz talentiranih mladih tenisača iz cijele Europe, turnir će i ove godine publici omogućiti da gleda odličan tenis potencijalnih budućih zvijezda WTA i ATP Toura.

Maistra Cup

Organizatori turnira, na kojem su kao mladi zaigrali i najbolji članovi Davis Cup i Fed Cup reprezentacija Hrvatske, su teniski klub Galeb, hotelijerska kompanija Maistra i Turistička zajednica općine Vrsar čije je dugogodišnje iskustvo garancija uspješnosti Maistra Cupa.

Vrsar i Rovinj imaju višegodišnju tenisku tradiciju i ukupno 60 terena smještenih uz more i u blizini hotelskih kompleksa, turističkih naselja i apartmana. Tijekom cijele godine organiziraju brojne teniske turnire koji privlače veliki broj zaljubljenika u ovaj sport.

Maistra Cup

Blaga mediteranska klima i povoljan geografski položaj omogućuju uživanje u tenisu kroz cijelu godinu, zbog čega se posljednjih godina povećao broj tenisača koji za svoje pripreme odabiru upravo Rovinj i Vrsar. Zahvaljujući kvalitetnoj infrastrukturi i uvjetima za treniranje, posebno su omiljeni među mladim i perspektivnim igračima iz čitave Europe te renomiranim domaćim i europskim školama koje na ovim terenima organiziraju kampove i turnire.

Sportska ponuda u Rovinju i Vrsaru kontinuirano se nadograđuje i obogaćuje kako bi se tenisačima, profesionalnim i amaterskim, ponudili sveobuhvatniji paketi usluga. Više informacija i detalja o Maistra Cupu moguće je pronaći na www.infovrsar.com

Linker
19. travanj 2024 21:46