Rob Carr / Getty Images
OI U TOKIJU

NA PRAGU 39. ROĐENDANA VELIKI ŠVICARAC ĆE NASTUPITI U TOKIJU 'Srce mi je reklo da želim još jednom nastupiti na olimpijskim igrama'

Debitirao je na OI u Sydneyu 2000., a u olimpijskoj “karijeri” ima zlato iz Pekinga u parovima s Wawrinkom, te srebro iz Londona u pojedinačnoj konkurenciji.
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 15. listopad 2019. 11:21

Priča je napokon dobila potvrdu. Prema pisanju Japan Timea, veliki Švicarac Roger Federer potvrdio je da će nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju. Rekao je to u razgovoru novinarima nakon ekshibicijskog dvoboja s Amerikancem Johnom Isnerom upravo u glavnom japanskom gradu.

- Tjednima, zapravo mjesecima već raspravljam sa svojom ekipom o tome što bih trebao raditi između Wimbledona i US Opena sljedeće godine. Nosio sam švicarsku zastavu u Ateni i Pekingu, imam zlato i srebro, ali želim ponovno igrati i zato sam vrlo uzbuđen - izjavio je Federer koji će u Tokiju biti na pragu 39. rođendana.

- Srce mi je reklo da želim još jednom nastupiti na olimpijskim igrama - rekao je Federer koji će za nastup u Tokiju zauzeti mjesto rezervirano za bivšeg osvajača pojedinačne zlatne olimpijske medalje ili pojedinačnog Grand Slam naslova, s obzirom na to da ne ispunjava kriterij od najmanje dva nastupa za švicarsku Davis Cup reprezentaciju u razdoblju od 2016. do 2020. godine.

Federer je posljednji nastup za Švicarsku imao u rujnu 2015.

Debitirao je na OI u Sydneyu 2000., a u olimpijskoj “karijeri” ima zlato iz Pekinga u parovima s Wawrinkom, te srebro iz Londona u pojedinačnoj konkurenciji.

Švicarac je zbog ozljede morao propustiti nastup na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru 2016. pa bi u Tokiju trebao nastupiti na svojim petim olimpijskim igrama.

Linker
26. travanj 2024 18:04