SYDNEY, AUSTRALIA - JANUARY 12: Novak Djokovic of Serbia and Rafael Nadal of Spain after the ATP Cup Final that Serbia won in 3 sets on day 10 of the ATP Cup at Ken Rosewall Arena on January 12, 2020 in Sydney, Australia. (Photo by Cameron Spencer/Getty Images)
Getty Images

IZGUBIO 'KOMPAS' U PORAZU?

NADAL KRITIZIRAO SRPSKE NAVIJAČE ZBOG PONAŠANJA 'Ma to nisu Australci, to su fanatici! Trebali bi znati razumjeti ovaj sport!'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 13.01.2020. u 08:17

 •  Ponajbolji svjetski tenisač Rafael Nadal, koji je u nedjelju sa Španjolskom izgubio u finalu ATP kupa od Srbije, kritizirao je srpske navijače tvrdeći da su se neprimjereno ponašali prilikom meča u Sidneyu.

  „Ja sam već bio doživio neke epizode s nekima od tih navijača. To su fanatici...to nisu Australci“, rekao je Nadal. Dok je u prvom setu gubio s 2-5 od srbijanskog tenisača Novaka Đokovića požalio se sucu na dobacivanja iz publike te je ljutit sjeo na klupu.

  „Neki dolaze na mečeve s više supstanci u tijelu nego bi trebali te ne razumiju baš ovaj sport. Ja volim kada se podržava svog igrača i svoju zemlju, to je lijep dio sporta, no također je potrebno poštivati protivničkog igrača“, izjavio je Nadal.

  Đoković je pobijedio Nadala sa 6-2 i 7-6 čime je izjednačio ukupni rezultat Srbije i Španjolske na 1-1. Za odlučujući meč parova Španjolci su napravili promjenu pa su Nadala zamijenili Felicianom Lópezom. Srbija je pobijedila u tom meču i s ukupnim rezultatom 2-1 osvojila prvo izdanje ATP kupa.

  Iz drugih medija