Srdjan Stevanovic/Getty Images
Srdjan Stevanovic Getty Images

USUDI SE, AKO MOŽEŠ

NAJBOLJI TENISAČ SVIJETA U BORBI PROTIV GLOBALNIH PROBLEMA! Uhvatio je jedan od zadnjih letova, a onda objavio: 'Evo kako ćete se zaštititi'

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 13.03.2020. u 17:54

 • Novak Đoković neočekivano se brzo vratio s američke turneje, pa je odlučio višak vremena iskoristiti i podijeliti nekoliko savjeta vezano za prevenciju od zloglasnog - koronavirusa...

  Tenisač sa 17 Grand Slam naslova uhvatio je jedan od posljednjih letova nakon što je Trump ograničio i zabranio dio letova iz Europe, a dan kasnije Novak je za jedan srpski medij podijelio savjete kako se učinkovito boriti protiv - korone.

  "Treba povećati unos vitamina C i cinka. Preporučljivo je imati od 5 do 7 grama dnevno vitamina C, a može i do 10. Bolje je imati tekući cink, a ako ga nemate, uzmite i u tabletama. Tad je bolje uzeti čak 3 do 4 puta veću dozu od preporučljive", otkrio je Đoković za Telegraf.

   

  "Svakodnevno ujutro piti toplu vodu s limunom i malo morske soli. Toplu vodu s limunom piti još nekoliko puta tijekom dana. Preporučljivo je učiniti to na prazan želudac", dodao je:

  "Piti što više zelenih sokova i shakeova sa zelenim lisnatim povrćem, a to su kelj, špinat, peršin. Zeleno lisnato povrće stvara alkalnu bazu u tijelu što uništava viruse".

  Isto tako srpski tenisač drži se i tradicionalnog savjeta:

  "Preporučljivo je konzumirati mali dio bijelog luka i dodati ga u čašicu s medom i cimetom. Dobro je konzumirati i ulje od divljeg origana, đumbir, ljute papričice".

  "Koloidna srebrna voda iznimno je djelotvorna za imunitet i borbu protiv otrova koje imamo u tijelu. Razne vrste čajeva i svježih biljki oduvijek su dobrodošli. Čaj od hibiskusa također se preporučuje.", poručio je Đoković i na kraju zaključuje:

  "Provoditi vrijeme na svježem zraku u prirodnom ambijentu također je bitno. I to nas iscjeljuje. Raditi vježbe svjesnog disanja jer na taj način uspostavljate emotivni i mentalni sklad i mir koji vam dozvoljava da se nosite lakše s brigama, strahovima.  I što se više smijati! Uživati u glazbi koja vas ispunjava i čini sretnim. Biti okružen dragim ljudima!"

  Tagovi
  Iz drugih medija