USA TODAY Sports
DAVIS CUP

NAJBOLJI TENISAČ SVIJETA U TOTALNOJ NEVJERICI 'Čim sam vidio znao sam što će biti! Sada bi nam se ista stvar mogla dogoditi i protiv Hrvatske'

Piše: HinaObjavljeno: 20. studeni 2019. 13:10

Nakon što je Španjolska završila svoj Davis Cup meč s Rusijom oko 2 sata u noći, najbolji svjetski tenisač Rafael Nadal rekao je kako je ta „satnica loša za igrače i publiku koja radi ujutro“, a dao je do znanja i kako bi iscrpljen danas mogao ući u meč s Hrvatskom.

Španjolska i Rusija počele su dvoboj u 18 sati u Madridu, a Španjolci su pobijedili s 2-1.

„Najgore je kada meč počne u to vrijeme. To je loše za igrače i za ljude koji moraju raditi ujutro. Bilo bi bolje da popodnevni termin počne barem u 17 sati.“, rekao je 33-godišnji Nadal na konferenciji za medije iza 2 sata u noći.

Hrvatska i Španjolska počet će svoj susret danas u 18 sati.

„S adrenalinom od prethodnog susreta, pa nakon rekuperiranja od meča, razgovora s novinarima, pa dok odeš u hotel...Nemoguće je zaspati prije 4 u noći. A idući dan trebaš igrati. Ja sam to bio predvidio čim sam vidio format jer su mečevi izjednačeni. Ovo bi nam se sada moglo ponoviti protiv Hrvatske“, rekao je Nadal, prvi igrač svijeta na ATP ljestvici, koji je pobjedom protiv Karena Hačanova bio poravnao na 1-1.

Prethodno je Robert Bautista izgubio sa 6-3, 3-6 i 6-7 od Andreja Rubleva. Njegovi suigrači Marc Granollers i Feliciano López svoj su meč u parovima počeli u 00.30 sati, a Oni su donijeli pobjedu 2-1.

Nadal je rekao kako je mislio da će on igrati te parove, no izbornik Sergi Bautista je promijenio plan.

“Mislio sam da ću ja igrati, došao sam u svlačionicu a Sergi je imao drugačiju ideju. Dao mi je sasvim razumno objašnjenje. Zatim sam podržavao one koji su igrali”, izjavio je Španjolac koji je osvajao Davis Cup 2004., 2008., 2009. i 2011. godine.

“Bilo je bitno pobijediti ne samo zbog samopouzdanja, nego i da ostanemo u natjecanju. Da sam ja izgubio Rusija bi bila otišla na 2-0 te bi smo teško prošli skupinu. Moja priprema za Davis Cup nije bila idealna, trenirao sam samo dva dana, a uvjeti su ovdje drugačiji negó u Londonu gdje sami grao prije dolaska u Madrid”, izjavio je Nadal nakon pobjede od 6-3, 7-6 nad Hačanovim.

To je ljevorukom tenisaču rođenom na otoku Mallorci bila 25 pobjeda zaredom u individualnim mečevima u Davis Cupu. Ima i jedan poraz u ovom natjecanju, od prije 15 godina kada je debitirao.

U srijedu će odmjeriti snage s najbolje rangiranim hrvatskim igračem Bornom Ćorićem.

Ćorić u susretima s Nadalom ima omjer pobjeda i poraza 2-2, a jedini od ta četiri susreta koji je odigran u dvorani pripao je hrvatskom tenisaču 2014. godine.

“Ovaj format Davis Cupa je uzbudljiv, no igramo pod velikim pritiskom jer s zbog minimalne greške možeš ispasti s turnira”, zaključio je Nadal.

Hrvatska je u ponedjeljak izgubila s 0-3 od Rusije.

Linker
16. travanj 2024 13:10