Ronald Goršić / CROPIX
GORAN U ELEMENTU

NAJVEĆI HRVATSKI TENISAČ U SVOME STILU O UTRCI ZA HALL OF FAME 'Ako uđem, bit će to kraj mog teniskog puta. Ako ne - postoji i kuća neslavnih'

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 15. rujan 2019. 12:40

Noć hrvatskog tenisa bilo je sasvim ugodno i lijepo tenisko druženje, neka dobra energija konstantno je strujala kroz Westinovu Kristalnu dvoranu, a jedan od razloga za to je Goran Ivanišević. Već sama njegova pojava, osobnost i jedinstvena karizma uvijek su aktivatori dobre atmosfere.

U petak je, pak, za to bio dodatni razlog jer Goran je slavio 48. rođendan.

- Ma ne slavi se to nakon 40. - u svom je stilu krenuo Ivanišević.

Ima i kuća neslavnih

Goran se s pravom smatra našim najvećim tenisačem, svakako najpopularnijim. Ali, ne samo kod nas, u tijeku je naime glasovanje za ulazak u Tenisku kuću slavnih, a među nominiranim kandidatima Splićanin ima najviše glasova navijača.

- Lijep je to osjećaj, ali prošle sam godine bio drugi iza Li Na, ali ona je Kineskinja, imala je iza sebe glasačku mašineriju, ne možeš protiv toga. Iskreno, Jevgenij Kafeljnikov zaslužio je ući više od mene prošle godine, osvojio sve što se može osvojiti, a uđem li ja ove godine, to bi bio kraj mog teniskog puta. Ako ne, ima i ona kuća neslavnih, i tamo mogu biti. Sve u svemu velika mi je čast biti nominiran, ovo je drugi i zadnji put jer više od dvije nominacije ne mogu se imati. No, kako ja ništa iz prvog ne mogu, pa ću valjda onda uspjeti sad iz drugog pokušaja - rekao je Goran.

Dok će utrka za ulazak u Hall of Fame (kandidati su još Björkman, Bruguera i Conchita Martinez) završiti do rujna, ona za najtrofejnijeg Grand Slam tenisača, a time u jednu ruku i najvećeg svih vremena, potrajat će još neko vrijeme. Riječ je o troboju Federer - Nadal - Đoković u koji je Goran izravno uključen kao trener srpskog tenisača.

- Nadal je došao na 19 titula, dakle maksimalno se približio Rogeru, ali ne sumnjam da će ga i nadmašiti, a dalje ćemo vidjeti. Kako će završiti, ne znam, ali na kraju će to ispasti stvar ukusa. Kao Messi ili Ronaldo u nogometu. Nekom je draži Novak, nekome Federer, nekome Nadal, ali po meni sigurno će Novak i Rafa osvojiti još puno Grand Slamova. Federera je poljuljao ovogodišnji poraz u Wimbledonu koliko god on to ne želio priznati jer već ga je vidio u svom vlasništvu, 21. titulu, i onda tako izgubiti. Ipak, ne treba Švicarca još otpisati, barem ne još sljedeću godinu, ali Nadal i Đoković su ipak u prednost zbog godina.

Ozbiljna ozljeda Novaka

Međutim, tu se i nameće pitanje zdravlja, odnosno ozljeda. Đoković je, recimo, sada na US Openu morao predati meč zbog problematičnog ramena. Goran iz prve ruke zna kakvo je stanje.

- Ozbiljno. Riječ je o lijevom ramenu, i smeta ga najviše kod bekhenda, ali i kod servisa. No, vidjet ćemo kako će ići oporavak. Šteta, jer proveli smo nakon Wimbledona 37 dana u Marbelli, odradili dobre pripreme i onda se to dogodilo. Možda će trebati i dulja pauza, ne znam, ali ne treba žuriti. “Jedinicu” će protiv Nadala ionako teško obraniti, no svakako se nadam da će se brzo vratiti i rušiti rekorde - podvukao je Ivanišević.

Linker
18. travanj 2024 13:26