Zagreb, 251116.
Arena Zagreb.
Mec izmedju Marina Cilica i Federica Delbonisa u sklopu finala Davis Cupa izmedju Hrvatske i Argentine.
Na fotografiji: izbornik Zeljko Krajan.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

STIGLA NOVA REAKCIJA

NASTAVLJA SE POLEMIKA IZMEĐU IZBORNIKA I DVOSTRUKOG POBJEDNIKA AUSTRALIAN OPENA 'Ja ga trebam, ali ne želi poštovati pravila kao ostali'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 29.01.2018. u 18:09

 • Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan i Mate Pavić ušli su u raspravu putem medija nakon što je Splićanin ovog vikenda osvojio u parovima i mješovitim parovima dvostruku krunu na Australian Openu.

  Krajan se u nedjelju osvrnuo na medijska nagađanja i rekao zašto Mate Pavića nema u reprezentaciji.

   "Istina je da je Mate Pavić dobijao poziv za svaki Davis Cup meč u zadnjih par godina u kojima ga nije bilo u reprezentaciji. Ja sam njega svaki puta pokušao kontaktirati, ali on je svaki puta odbijao komunikaciju. Druge istine tu nema. Koji su to problemi, kada je sve to počelo i zašto se to nije riješilo? Ja samo mogu reći da on više ne želi igrati za reprezentaciju".

  Na odgovor Pavića nije trebalo dulje čekati.

  "Koliko sam čitao izjave, izbornik Krajan je rekao da me zvao za sve susrete, ali to je daleko od istine. Nikakav poziv nisam dobio zadnje tri godine. Istina je da sam zadnji put dobio poziv, koji je više bio na inicijativu i poticaj nekih drugih osoba s kojima se sjelo i probalo razgovarati i riješiti taj problem koji postoji. S moje strane nažalost to je sada završena priča, dok je Krajan izbornik Davis Cup reprezentacije, ja nažalost neću biti tamo", rekao je Pavić za HRT po slijetanju u zagrebačku zračnu luku.

  Na tu njegovu izjavu opet je reagirao Krajan u izjavi za HRT.

  "Mate svaki put ima pozivnicu, ja ga trebam, moj je zadatak pozvati ga jer je igrač kojeg trebam u timu. No svaki put sam došao do odbijanja i nemogućnosti bilo kakve komunikacije s njegove strane. Nisam nikad osjetio nikakvu želju s njegove strane nakon tog nesporazuma koji se dogodio prije par godina da želi neke stvari promijeniti...", rekao je Krajan i dodao.

  "U Davis Cup tih tjedan dana imamo neka svoja pravila po kojima funkcioniramo, imamo jedan teren, ne četiri-pet kao na turnirima gdje dečki mogu trenirati cijele dane, imamo limit koliko sati dečki mogu trenirati. Njemu se tu neke stvari nisu sviđale, ali to je pravilo koje svi u Davis Cupu poštuju, a on ga nije htio ni želio poštovati i ja sam bio primoran jedanput ga ne pozvati zbog toga. Nakon toga on nikad više nije promijenio svoje mišljenje, valjda i dalje stoji kod toga da pod tim uvjetima ne želi biti u ovoj ekipi".

  Iz drugih medija