Sirius Open

NASTAVLJA SE TRADICIJA, ZAGREB PONOVNO NA SVJETSKOJ KARTI TURNIRA ZA OSOBE S INVALIDITETOM Stiže više od 40 natjecatelja iz cijeloga svijeta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. lipanj 2018. 18:42

U organizaciji Teniskog kluba Sirius u Zagrebu će se od 21. do 24. lipnja održati Sirius Open, međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom. Turnir će se tradicionalno održava već devetu godinu, a ovoga puta seli se na terene Hrvatskog akademskog teniskog kluba Mladost koji će postati mjesto vrhunskog tenisa u kolicima, bogatog popratnog programa i sjajne atmosfere.

Priliku za naslov ove će godine tražiti više od 40 natjecatelja i natjecateljica iz 12 europskih zemalja, od čega se u muškom ždrijebu natječe 26 natjecatelja, u ženskom 10 natjecateljica te 10 natjecatelja u ždrijebu kvadriplegičara. Hrvatsku će na ovom prestižnom turniru predstavljati ukupno 5 natjecatelja.

Sirius Open

Organizatori i ove sezone planiraju nastaviti tradiciju koja Zagreb svrstava na svjetsku kartu teniskih turnira za osobe s invaliditetom. „Iznimno smo ponosni što naš turnir u Zagrebu okuplja osobe s invaliditetom koje svaki puta pokazuju da se uz dobru volju sve može postići. Pri tome se trudimo prepoznati potrebe natjecatelja i s njima graditi tople prijateljske odnose. Radujemo se i ovogodišnjem izdanju te pozivam sve da dođu podržati turnir i igrače“, izjavio je direktor turnira Bojan Kovač.

Za tenis u invalidskim kolicima vrijede jednaka pravila kao i kod klasičnog tenisa, osim što se ovdje igrač nalazi u sportskim kolicima te su dozvoljena dva odskoka loptice. Sirius Open turnir predstavlja jedini takav turnir u Hrvatskoj te je jedan od 140 međunarodnih turnira koji će biti održani u sklopu UNIQLO Wheechair Tennis Toura.

Više informacija o turniru možete saznati na internetskoj stranici i Facebook stranici Sirius Open.

Linker
17. travanj 2024 08:54