HTS/Mario ĆUŽIĆ
OPREČNI STAVOVI

NASTAVLJAJU SE POLEMIKE OKO DAVIS CUPA Pilić: 'To što su napravili je skandal'; Čilić: 'Novom formatu treba dati šansu'

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 15. rujan 2019. 13:47

Neizostavna tema na Noći hrvatskog tenisa bio je i Davis Cup. Aktualni smo osvajači najcjenjenijeg teniskog momčadskog trofeja, a polako se bliži vrijeme obrane titule, na završnici u Madridu krajem studenog.

- Nadam se da ćemo svi biti zdravi, to je prvo i osnovno, a motivacija je i dalje tu. Imamo sjajnu atmosferu unutar momčadi, tako da se nadam da ćemo svi biti na broju za Madrid - rekao je “kapetan” Marin Čilić.

Puno je polemika bilo oko novog formata Davis Cupa, po kojem oni najbolji igraju samo završni turnir na koncu sezone, nema više kola kroz godinu.

- Ma, to je skandal što su napravili - izravan je bio Nikola Pilić.

- Ajde, recite, kakva će biti atmosfera budu li igrali, recimo, Belgija i Kanada u Madridu? A sjetite se, recimo, kakva je bila 2005. kad smo u Splitu igrati protiv Rumunjske i Rusije. Po meni nešto se moglo promijeniti, igrati na dva umjesto na tri dobivena seta, ali ovo nije dobro. Po meni je u Davis Cupu najvažnija atmosfera, a toga bojim se sada neće biti.

Potpuno oprečnog je stava Marin Čilić.

- Treba novom formatu dati šansu. Dugi je niz godina bio problem u Davis Cupu i zbog kalendara i jer najbolji igrači nisu igrali. K tome, male nacije unatoč dobrim rezultatima nisu dobivale primjerene financijske nagrade, a ipak je to svjetsko tenisko prvenstvo. Kad se usporedi s ostalim sportovima, tenis je tu debelo u zaostatku, pa bi ovo trebalo to promijeniti - rekao je Marin.

Kako god, nema sumnje da će Hrvatskoj biti vrlo teško već u prvom koraku, u grupnoj fazi jer igramo protiv Španjolske i Rusije, a tamo su Nadal i Medvjedev, finalisti US Opena.

- Je, bit će tijesno... - zaključio je Čilić.

Linker
27. travanj 2024 00:14