Zagreb, 13.09.2019.- U hotelu Westin održana je prva
HTS/Mario ĆUŽIĆ

OPREČNI STAVOVI

NASTAVLJAJU SE POLEMIKE OKO DAVIS CUPA Pilić: 'To što su napravili je skandal'; Čilić: 'Novom formatu treba dati šansu'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 15.09.2019. u 11:47

 • Neizostavna tema na Noći hrvatskog tenisa bio je i Davis Cup. Aktualni smo osvajači najcjenjenijeg teniskog momčadskog trofeja, a polako se bliži vrijeme obrane titule, na završnici u Madridu krajem studenog.

  - Nadam se da ćemo svi biti zdravi, to je prvo i osnovno, a motivacija je i dalje tu. Imamo sjajnu atmosferu unutar momčadi, tako da se nadam da ćemo svi biti na broju za Madrid - rekao je “kapetan” Marin Čilić.

  Puno je polemika bilo oko novog formata Davis Cupa, po kojem oni najbolji igraju samo završni turnir na koncu sezone, nema više kola kroz godinu.

  - Ma, to je skandal što su napravili - izravan je bio Nikola Pilić.

  - Ajde, recite, kakva će biti atmosfera budu li igrali, recimo, Belgija i Kanada u Madridu? A sjetite se, recimo, kakva je bila 2005. kad smo u Splitu igrati protiv Rumunjske i Rusije. Po meni nešto se moglo promijeniti, igrati na dva umjesto na tri dobivena seta, ali ovo nije dobro. Po meni je u Davis Cupu najvažnija atmosfera, a toga bojim se sada neće biti.

  Potpuno oprečnog je stava Marin Čilić.

  - Treba novom formatu dati šansu. Dugi je niz godina bio problem u Davis Cupu i zbog kalendara i jer najbolji igrači nisu igrali. K tome, male nacije unatoč dobrim rezultatima nisu dobivale primjerene financijske nagrade, a ipak je to svjetsko tenisko prvenstvo. Kad se usporedi s ostalim sportovima, tenis je tu debelo u zaostatku, pa bi ovo trebalo to promijeniti - rekao je Marin.

  Kako god, nema sumnje da će Hrvatskoj biti vrlo teško već u prvom koraku, u grupnoj fazi jer igramo protiv Španjolske i Rusije, a tamo su Nadal i Medvjedev, finalisti US Opena.

  - Je, bit će tijesno... - zaključio je Čilić.

  Iz drugih medija