Robert Deutsch / USA TODAY Sports
NESTAŠNI DANIL

NEKI ĆE REĆI DA JE AROGANTAN, NEKI ĆE REĆI DA JE NEODGOJEN, NEKI ĆE REĆI DA SE NE ZNA PONAŠATI Ruski genij isprovocirao gledatelje, pa im se ispričao

Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 05. rujan 2019. 12:14

Čudesna serija Danila Medvedeva načinila je još jedan korak. Ovoga je puta glatko nadigrao Švicarca Stana Wawrinku i po prvi puta u karijeri izborio polufinale na Grand Slam turnirima.

​Toliko je dobar da je o njemu s velikim oduševljenjem govorio i nekada veliki tenisač Mats Wilander, koji je zaključio i ovo:

- Sve sam mogao pomisliti, ali nikako da će Medvedev natjerati Wawrinku da se sam pobijedi.

​Pritom je Šveđanin prije svega govorio o velikim taktičkim mogućnostima mladog ruskog tenisača, koji je, tvrdi Wilander, potpuno nemoguć i teško ga je obuzdati kada se namjesti na jedan od svojih bekhenda i to je ono što je uništilo Švicarca, koji je istina dobio jedan set, ali niti u jednom trenutku nije izgledao poput tenisača koji bi mogao pobijediti mladog Rusa.

Medvedev je, neki će reći arogantan, neki će reći neodgojen, neki će reći da se ne zna ponašati ni prema protivnicima, ni prema ljudima oko sebe, ali Wilander s nema problema.

- Ne mogu reći da se slažem sa svime što radi na terenu, ali legitimno je boriti se na sve načine, pa i na takav način, da bi stigao do pobjede.

​Rus je krenuo dosta oprezno, u prvih nekoliko gemova prvoga seta načino je devet dvostrukih pogrešaka, u jednom trenutku načinio je bolnu grimasu i pokret, koji je sugerirao težu ozljedu kvadricepsa, ali se relativno brzo oporavio i kada je dobio tie-break, za njega više nije bilo problema.

- Iznenadio sam Wawrinku, jer sam potezao u svakom trenutku, a kada je tako, protivnik koji očekuje da je na drugoj strani netko tko se bori s ozljedom, jednostavno odigra loše.

​Upravo se to dogodilo Švicarcu, gledatelji nisu baš najbolje reagirali na to što su protumačili provokacijom Rusa, ali Medvedev se nije obazirao na tako nešto, nego je jednostavno servirao i igrao sve bolje do kraja seta i do polufinala.

Koliko će još dalje otići, teško je reći, ali na kraju meča kada su ga pitali što misli o atmosferi, zaključio je da je naelektrificirana, zaključio je da ga gledatelji ne razumiju uvijek, a ni on njih, pa je došlo do stanovitog nesporazuma, ali kada je na kraju morao poslati poruku svim tim navijačima, samo je kratko rekao “hvala vam i oprostite”. Kratko i dovoljno razumljivo.

U poplavi najava mladih koji dolaze ili samo što nisu došli, Medvedev je otišao najdalje, on je već tu, iako sad kad je turnir ostao bez Đokovića i Federera, svi govore isključivo o Rafaelu Nadalu.

Linker
18. travanj 2024 09:10