REUTERS/Eric Gaillard
GAZI SVE PRED SOBOM

NEVJEROJATNA DOMINACIJA I NESTVARAN NIZ SVJETSKOG BROJA 1! VELIKI ŠPANJOLAC UVJERLJIVO DO FINALA Nadal na pragu 11. titule u Monte Carlu

Piše: HinaObjavljeno: 21. travanj 2018. 18:47

Prvi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal plasirao se u finale ATP Masters 1000 turnira u Monte-Carlu pobijedivši u polufinalu Bugarina Grigora Dimitrova s 6-4, 6-1.

Nadal se po 12. put plasirao u finale Monte Carla, turnira na kojem je doživio samo jedan poraz, a osvajao ga je deset puta. Španjolac je potvrdio dominaciju protiv Dimitrova, igrača od kojeg je u 12 dvoboja izgubio samo jednom, a ključnim se pokazao "break" kod 5-4 u prvom setu, kada je Bugarin napravio dvije dvostruke greške, izgubio set, a potom u samo sat vremena i meč. Tako se produžila i Nadalova serija od čak 34 dobivena seta zaredom na zemlji koja traje od Rima prošle godine.

Protiv Nishikorija za naslov

Japanac Kei Nishikori, koji je u petak izbacio Marina Čilića, izgubio je prvi set protiv Zvereva, ali je 36. igrač svijeta potvrdio klasu u preostala dva. Ukoliko želi zadržati prvo mjesto, Nadal mora osvojiti Monte Carlo jer će u protivnome na čelo zasjesti Roger Federer. Nadal vodi protiv Japanca s 9-2 u međusobnim susretima, ali je zadnji na OI u Riju dobio Nishikori.

Linker
20. travanj 2024 04:45