Getty Images
SVAKA ČAST MAJSTORE

NEZAUSTAVLJIVI KARLOVIĆ ISPISAO POVIJEST TENISA! OVO JE ZA RUKOM POŠLO SAMO NJEMU I JEDNOM OD NAJVEĆIH IKAD Hrvat sredio Gulbisa i izborio polufinale!

Piše: HinaObjavljeno: 03. siječanj 2019. 13:45

Hrvatski tenisač Ivo Karlović izborio je mjesto u polufinalu ATP turnira u indijskom Puneu, gdje je sa 7-6 (5), 7-6 (5) svladao Latvijca Ernestsa Gulbisa (ATP - 95.) i tako u njihovom četvrtom dvoboju stigao do prve pobjede.

I u trećem dvoboju na ovom turniru Karlović nije dopustio suparniku da mu oduzme servis, iako je Gulbis bio veća prijetnja nego što su to bili Kanađanin Auger-Aliassime i Rus Jevgenij Donskoj.

Gulbis je imao jednu priliku za 'break' u prvom i još dvije u drugom setu, ali je 39-godišnji veteran ATP Toura svaki put odlično servirao. Gulbis je uspio zadržati Karlovića bez ijedne prilike za 'break' u ovom dvoboju, ali je u oba odlučujuća gema morao priznati Karlovićevu premoć.

MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 17:  Ivo Karlovic of Croatia plays a forehand in his second round match against Yuichi Sugita of Japan on day three of the 2018 Australian Open at Melbourne Park on January 17, 2018 in Melbourne, Australia.  (Photo by Pat Scala/Getty Images)
Pat Scala/Getty Images

U prvom setu je naš tenisač poveo 4-1 i lakoćom zadržao prednost, dok je u 'tie-breaku' drugog seta Gulbis vodio sa 5-3, prije nego što je Karlović nanizao četiri poena i stigao do svog prvog polufinala na ATP turnirima nakon prošlogodišnjeg turnira u Houstonu, gdje ga je u polufinalu zaustavio Amerikanac Tennys Sandgren.

Karlović je protiv Gulbisa imao visokih 72 % pogođenih prvih servisa, zabio je 25 asova, te imao realizaciju od 85 % prvog i 52 % drugog servisa.

Također valja istaknuti kako je Ivo postao prvi tenisač u povijesti nakon Jimmyja Connorsa koji je s 40 na leđima izobrio polufinale turnire te kategorije.

Polufinalni dvoboji su na rasporedu u petak, a Karlović čeka boljeg iz dvoboja Belgijca Stevea Darcisa i Tunižanina Maleka Jazirija.

--------------------------------------------------------

ATP Pune - četvrtfinale

IVO KARLOVIĆ (HRV) - Ernests Gulbis (Lat) 7-6 (5), 7-6 (5)

--------------------------------------------------------

Linker
20. travanj 2024 16:55