Screenshot: Twitter
RASPAD SISTEMA

NICK KYRGIOS JE POTPUNO POLUDIO Nestvarne scene iz Cincinnatija, Australac izvrijeđao suca i pljunuo prema njemu: 'Ovo što je napravio je odvratno'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. kolovoz 2019. 11:15

Rus Karen Hačanov pobijedio je Nicka Kyrgiosa sa 6:7(3), 7:6(4), 6:2 u 2. kolu jakog ATP turnira u Cincinnatiju u meču u kojem je australski tenisač izazvao novu veliku kontroverzu.

Dva tjedna nakon osvajanja naslova u Washingtonu Kyrgios je opet imao žutu minutu, a protiv Hačanova se namjerio na suca Fergusa Murphyja. Nazvao ga je 'najgorim je**nim sucem u tenisu', nakon dosuđenog kaznenog poena, a tijekom meča imao je nekoliko ispada i spominjao je tijekom odmora ime Rafaela Nadala i njegovu 'sporu igru'.

Screenshot: Twitter

"Svaki put kada igram radi nekakva glupa sranja. Svaki put, svaki put. Budala", rekao je Kyrgios.

U jednom trenutku meča, uoči početka trećeg seta, Kyrgios je izašao nakratko s terena, a kamere su ga uhvatile kako lomi dva reketa u tunelu i ekspresno se vraća na teren. Za taj potez nije kažnjen jer se incident dogodio izvan terena.

Screenshot: Twitter

Na kraju meča odbio se rukovati sa sucem, poručio mu je da je 'samo oruđe', a u jednom je trenutku pljunuo u njegovom pravcu.

Ovakvo ponašanje naišlo je na osudu Barryja Cowana, bivšeg tenisača i komentatora Sky Sportsa.

"Ono što je napravio, govoreći posve iskreno, je odvratno. Želim vidjeti veliku kaznu za Kyrgiosa, Osobno se ne volim rukovati, ali čini se i da je pljunuo u pravcu suca", rekao je Cowan.

Linker
21. travanj 2024 10:54