Marin Čilić
 REUTERS/Andrew Couldridge / REUTERS
NEOČEKIVANI KIKS

NIKOME NIJE JASNO KAKO JE DOŠLO DO NEOBJAŠNJIVOG PREOKRETA U WIMBLEDONU Evo što je nakon šokantnog poraza u All England Clubu rekao Marin Čilić

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 05. srpanj 2018. 20:14

Najbolji hrvatski tenisač i jedan od najvećih favorita ovogodišnjeg Wimbledona izgubio je u 2. kolu od Argentinca Pelle koji do ove godine nije dobio meč u glavnom turniru Wimbledona i to nakon što se u prekinuti meč od srijede ušlo s vodstvom Čilića od 2:0 u setovima (3-6, 1-6, 6-4, 7-6 (3), 7-5).

Ovo je doista teško, nemoguće objasniti, ali moramo konstatirati da je lanjski finalist i jedan od najvećih favorita za titulu u Wimbledonu, naš Marin Čilić, izgubio od izvjesnog Guida Pelle (ATP 82) u 2. kolu, u pet setova i to nakon što je u prekinuti meč od srijede ušao s vodstvom od 2:0 u setovima. Istina, u trenutku trećeg prekida zbog kiše u srijedu, zaostajao je break u trećem setu, ali nije to izgledalo zabrinjavajuće. Uopće nije izgledalo zabrinjavajuće.

Tennis - Wimbledon - All England Lawn Tennis and Croquet Club, London, Britain - July 4, 2018  Croatia's Marin Cilic after falling during the second round match against Argentina's Guido Pella     REUTERS/Tony O'Brien
REUTERS/Tony O'Brien / REUTERS
Marin Čilić

Dok nije uslijedio nastavak u četvrtak, u osunčanom All England Clubu. Idealni uvjeti, kao stvoreni za 3. nositelja, ali 29-godišnji Međugorac - ponavljamo, najveći favorit nakon Rogera Federera, rame uz rame s Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem - potpuno se izgubio u nastavku.

- Kiša mi je jako puno pomogla. U srijedu je Marin tako jako udarao da jednostavno nisam mogao ništa - rekao je Pella, pa nastavio: - Naravno da u nastavku meča nisam očekivao ništa, pogotovo pobijediti Čilića. Ja sam, na kraju dana, iznenađen više od svih vas.

- Ne znam što se dogodilo. Niti sam mogao pronaći moment na udarcu niti preciznost - rekao je Marin i usput odbacio priče o pritisku.

- Šteta je da je u srijedu pala kiša, razočaran sam, ali nisam uništen. Pritisak ili nervoza nisu utjecali na mene.

Linker
20. travanj 2024 20:28