Borna i Federer
 Getty Images, sn ilustracija
SAMO RIJEČI HVALE

NITKO KAO ĆORIĆ U 2018. NIJE BIO BLIZU POBJEDI NAD FEDEREROM Evo kako je švicarski genijalac nahvalio Bornu nakon velikog okršaja u Indian Wellsu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. ožujak 2018. 23:41

Nitko kao Borna Ćorić u 2018. godini nije bio blizu pobjedi nad Rogerom Federerom, ali i naš mladi tenisač na kraju je postao recka u sjajnom nizu 36-godišnjeg genijalca, najvećeg tenisača svih vremena. Sedamnaesta žrtva zaredom od početka godine (četiri pobjede na Hopman Cupu se ne računaju) u kojoj je već osvojio Australian Open (20. Grand Slam titula) i Rotterdam, te ušao u svoje osmo finale Indian Wellsa, gdje će juriti rekordnu šestu titulu.

Nitko kao Borna, jer Marin Čilić mu je uzeo dva seta u finalu u Melbourneu, ali objektivno je bio daleko od pobjede, dok je Robin Haase uzeo prvi set u Rotterdamu, no to je bio njegov maksimum.

Ćorić je, pak, uzeo prvi set sa 7:5 i u drugom vodio sa 4:2. Federer je preokrenuo i izjednačio rezultat u setovima sa četiri uzastopna gema. Tu nije bio kraj nadanjima u senzaciju, jer je Borna breakom otvorio treći set, stvorio je prednost i odmah je izgubio, no nije stao i predao se. Imao je snage za još jedan break, za 4:3 i dvije prednosti na svom početnom udarcu za 5:3 i tada je Švicarac, između ostaloga, pokazao zašto je najveći svih vremena. Od toga trenutka, naime, Federer je dobio posljednjih 11 poena za 17. pobjedu od početka sezone, njegov osobni rekord. Pazite, sa 36 godina! Dvanaest godina nakon što je počeo sa 16-0. Osmo finale Indian Wellsa i 147. u karijeri!

Tennis - Australian Open - Men's singles final - Rod Laver Arena, Melbourne, Australia, January 28, 2018. Roger Federer of Switzerland reacts during his match against Marin Cilic of Croatia. REUTERS/Thomas Peter
REUTERS

- Pobijedio sam na temelju borbe. Nastojao sam ga dobiti kroz sredinu terena, ali Borna je igrao odličan tenis i malo toga mi je poklonio. Bio je ovo težak meč i vjetar je dodatno otežavao stvar, a Borna je bio savršeno koncentriran. Slao je loptice vrlo duboko i nisam imao previše prostora. Kada je poveo s 1:0 u setovima i kada me breaknuo u drugom mogao sam samo čekati i nadati se da će ga uhvatiti nervoza što se na kraju i dogodilo. Imao sam malo i sreće, bila je ovo lovica, igra mačke i miša.

Linker
24. travanj 2024 14:05