Zagreb, 130919.
Hotel Westin. Hrvatski tenisaci okupili su se na Noci hrvatskog tenisa gdje su obiljezili godisnjicu osvajanja David Cupa. Dodijeljena su i priznanja a sav prihod od donacija namijenjen je fondu za mlade nadarene tenisace i tenisacice. Na fotografiji: Marin Cilic, Ivan Dodig, Nikolina Babic, Franko Skugor, Nikola Mektic, Mate Pavic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Dodig i Čilić

BURNO U HR TENISU

NITKO SE NE OPRAŠTA! HRVATSKA ĆE PONOVNO BITI JAKA Jedan od senatora poslao jasnu poruku: 'Bez našeg vođe mi igrači nismo uopće pričali o izborniku'

AUTOR:
  • Davor Burazin

 • OBJAVLJENO:
 • 22.11.2019. u 13:06

 • Nitko ne uživa u porazima, pa je stoga logično da smo u četiri dana u Madridu rijetko na licima naših tenisača vidjeli osmijeh. Kratak je put od lanjske euforije u Lilleu do neuspješnog izleta u Madridu, glatkog ispadanja u skupini reformiranog Davis Cupa. Da je ostao stari sustav i da smo ispali na startu, bi li bilo ovoliko kritika kao sada kad smo ostali na jednom dobivenom setu u šest mečeva?

  Podsjećamo, Hrvatska je bila bez Marina Čilića i s nespremnim Bornom Ćorićem, a igrala je protiv Rafaela Nadala (1), Roberta Bautiste Aguta (9), Karena Hačanova (17) i Andreja Rubljova (23). Svi su na rang-listi ispred Ćorića, jasno i Čilića, kojega ionako nije bilo, a drugih kvalitetnih opcija Hrvatska nema.

  - Kritika će uvijek biti kao što ih je bilo kad smo izgubili finale od Argentine ili kad smo u Osijeku protiv Španjolske igrali bez najboljih, umornih i načetih od napora godinu dana ranije - podsjetio je Franko Škugor, kome je definitivno laknulo što više ne mora glumiti izbornika.

  Ni u parovima nije išlo

  - Ovo što se nama dogodilo je normalna stvar u ovakvom odnosu snaga. Bez Marina, s načetim Bornom. Pokušali smo sve da odradimo najbolje što se može. Možda smo mogli dobiti poneki set više, možda jedan meč, ali to ne bi promijenilo sliku u konačnici. Pozitivno je ipak da smo dobili Bornu Goju. I to je nešto.

  Čak i u igri parova nismo uspjeli doći do seta. Prvog dana od Ivana Dodiga i Nikole Mektića bolji su bili Hačanov i Rubljov, drugog dana Dodiga i Matu Pavića svladali su Nadal i Marcel Granollers.

  - I mi smo očekivali da će u paru biti bolje - rekao je Dodig.

  - Ovo je, na primjer, bio kvalitetan meč, odlučen u jedan, dva poena. Puno je drugačiji osjećaj igrati kod rezultata 0:2, iako to ne znači da nismo pokušali. Jednostavno nije moglo bolje.

  Krećemo iz početka

  Staloženi Dodig, koji će 2. siječnja proslaviti 35. rođendan, pokušava spustiti loptu na zemlju.

  - Svi znaju da bez Marina i/ili Borne mi teško možemo nekoga pobijediti. To je naša realnost, ali to ne znači da za nas nema budućnosti. Ovo ćemo ostaviti sa strane i krenuti iz početka kao što smo već jednom napravili i znate kako je završilo u Lilleu. U punom sastavu ova Hrvatska opet može napasti titulu. Kao najstariji ja se ne namjeravam povući iz reprezentacije, a neće valjda niti ovi mlađi. U sljedeće dvije do tri godine sigurno se može puno toga dobrog napraviti.

  Ivane, jeste li već između sebe razgovarali o izborniku?

  - Ne. Ne možemo o tome pričati bez našeg vođe, bez Marina, ali sjest ćemo uskoro i razgovarati.

  Tagovi
  Iz drugih medija