Novak Đoković
 REUTERS/Gonzalo Fuentes
POVRATAK NA STARO

NOVAK ĐOKOVIĆ IMA NOVOG TRENERA Srpski tenisač prekinuo nagađanja i imenovao nasljednika Borisu Beckeru

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. prosinac 2016. 21:15

Novak Đoković ima novog trenera. Nakon raskida suradnje s Borisom Beckerom postojale su mnoge špekulacije o njegovom nasljedniku, da bi sam srpski tenisač prekinuo nagađanja objavom da se vraća starom treneru Marjanu Vajdi.

Riječ je o čovjeku koji je dio Đokovićevog stručnog stožera još od 2006. godine.

Đoković je putem Facebooka objavio fotografiju svog stožera za sljedeću godinu uz poruku: 'Nova godina, novi ciljevi, nova energija. Zahvalan sam i veselim se vidjeti što budućnost donosi. Pozdrav od Đokovićevog tima, vidimo se u Dohi".

Mnoga su se ugledna imena spominjala kao mogući Beckerovi nasljednici. Imena poput Jimmyja Connorsa, Amelie Mauresmo, Brada Gilberta, Stefana Edberga i Nenada Zimonjića, ali Vajda će ponovno preuzeti tu funkciju.

Vajda je 51-godišnji Slovak kojem je tijekom igračke karijere najbolji plasman bio 34. mjesto ljestvice. Kao trener je bio selektor slovačke Davis Cup reprezentacije, kao i Fed Cup reprezentacije, a Đokovića je preuzeo u trenucima kada je ovaj zauzima 40. mjesto na svjetskoj rang ljestvici.

PARIS, FRANCE - JUNE 05:  (L-R) Marian Vajda and NBoris Becker the coaches of Novak Djokovic of Serbia applaud during the Men's Singles final match against Andy Murray of Great Britain on day fifteen of the 2016 French Open at Roland Garros on June 5, 2016 in Paris, France.  (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Julian Finney/Getty Images
Vajda i Becker

S Vajdom kao trenerom Đoković se probio na svjetski broj jedan u travnju 2011. godine, a upravo Slovaka je naslijedio Becker u prosincu 2013.

Linker
23. travanj 2024 03:05