Reuters
DVA LICA TENISKOG 'DIVLJAKA'

ON JE STVARNO NEŠTO POSEBNO! SKANDALOZNO PONAŠANJE, PA APSOLUTNO DIVLJENJE ZA HRVATA 'To što Borna radi je talent sam po sebi! On to ima, ja nemam!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. ožujak 2019. 12:06

Borna Ćorić svladao je Australca Nicka Kyrgiosa (4-6, 6-3, 6-2) nakon 116 minuta igre i tako drugu godinu zaredom prošao u četvrtfinale ATP turnira Masters 1000 serije u Miamiju, gdje ga čeka 18-godišnji Kanađanin Felix Auger-Aliassime.

Iako je izgubio prvi set Borna je u nastavku pružio sjajan tenis i slavio protiv Australca koji je još jednom svojim ponašanjem zgrozio svijet tenisa. U meču protiv Borne je razbio dva reketa od kojih je jednog poklonio navijaču, konstantno je ulazio u rasprave sa sucem i navijačima, a jednom je čak poručio neka se je**.

Kyrgios show i ovoga je puta počeo od prve minute - udaranje loptice bez gledanja, povlačenje reketa po terenu, razbijanje reketa, gestikuliranje prema gledateljima i prema sucu, konstantno prigovaranje i dobacivanje, psovanje, potpuna nezainteresiranost za tijek meča...

Pri rezultatu od 2:4 u odlučujućem setu prišao je sucu i sarkastično mu čestitao na 'sjajno obavljenom poslu'. Istim riječima počastio ga je i po završetku meča, ali tada su pale i neke teže riječi. Australac se nije mogao zaustaviti.

- Ma sjajno si kontrolirao meč. Nisi učinio apsolutno ništa da smiriš navijače. Platili su da bi me vidjeli kako igram tenis, a stalno su vikali neke gluposti. Neću to više trpjeti. Igram više od dva sata, a onda mi netko viče 'igraj tenis konačno', nisam to više htio trpiti pa sam mu rekao da odj***. Možda je bilo nepotrebno, ali u žaru borbe to svakako nije ono što želiš čuti - govorio je Kyrgios nakon meča.

Iako se većini nije svidjelo njegovo ponašanje, Kyrgios je nakon susreta bio pošen prema hrvatskom protivniku:

- Slavio je igrač koji je imao više discipline. On je strašan tenisač, a meni je malo pobjegla koncentracija. Iskreno, malo mi je sve dosadilo u drugom setu. Počeo sam tada malo glumiti Rogera Federera. Mislim na servise i slično, Ćorić je predobar tenisač da to ne bi iskoristio. Težak je ovo poraz, ali moram se mentalno popraviti i to je sve.

Screenshot Twitter

Osim u ponašanju, Kyrgiosu nedostaje i ponešto discipline u igri, jer, Australac često zna pogoditi nevjerojatne poene, a promašivati čiste zicere.

- To što Borna radi je već samo po sebi talent. Svaki dan naporno trenirati i onda na terenu to maksimalno profesionalno prezentirati. Ja to nemam! On ima, ja ne. Svi smo drugačiji.

Linker
19. travanj 2024 21:14