Dan Hamilton / USA TODAY Sports
GAŽENJE UMJESTO SPEKTAKLA

ONA JE BIVŠA, SAMO NEKI TO JOŠ NISU OTKRILI Ruskinju su načele ozljede i prešla je u kategoriju tenisačica koje je prilično lako pobijediti

Serena Williams i 19. je put zaredom nadigrala Ruskinju, ali to se zapravo više i ne treba smatrati velikom pobjedom.
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 28. kolovoz 2019. 10:59

Ono što je trebao biti veliki dan pretvorio se u veliku noć na US Openu, jer su u večernjem programu igrali Serena Williams, Marija Šarapova i vječni favorit publike Roger Federer.

Dvoboj Amerikanke i Šarapove pretvorio se u još jednu ekshibiciju praznih riječi, još uvijek velike tenisačice, a Serena Williams to jest, a ono što su mnogi zaboravili, pa i neki najvažniji teniski komentatori, jest podatak kako je Marija Šarapova bivša tenisačica. Velika svakako, jer je osvojila sve Grand Slam naslove, a ima ih ukupno pet, ali ozljede su je davno već načele i ona se jednostavno preselila u kategoriju tenisača koju je prilično lako pobijediti.

Piatti promijenio servis

Istina, i ona zna imati dobar dan, pa onda optimisti, ili nostalgičari pomisle da je na putu povratka, ali to je jednako tako velika zabluda, kao što je zabluda da je ovo bila velika pobjeda Serene Williams ili da je Marija Šarapova još uvijek u vrhu svjetskog tenisa.

​Doduše, neki komentatori to još nisu prihvatili, poput Matsa Wilandera, velikog Šveđanina koji danas “prodaje” svoju mudrost Eurosportu i uglavnom svaki dan ima novu teoriju, različitu teoriju, onako kako to odgovara njemu, ili tenisačima koje je ugostio u svom programu. Pa je tako odlučio objasniti puku da je Marija Šarapova angažiranjem novog trenera, vrlo dobrog i vrlo poznatog Talijana Riccarda Piattija, nešto napravila za svoju karijeru i svjetski tenis. Jer sad navodno baca lopticu drukčije, i sada više nema toliko dvostrukih pogrešaka, i sada je spremna pobijediti najveće.

Nije se usudio reći da je Šarapova zapravo bivša tenisačica, da 15 godina već nije pobijedila Serenu Williams, da ju je samo pobijedila dva puta u karijeri, pa onda izgubila 19 zaredom, i na kraju konstatirao da bi to mogao biti veličanstveni meč, pravi za otvaranje US Opena, i da Serena ima stanovitu prednost, ali minimalnu, i da bi moglo završiti ovako i onako.

Nepristojna osoba

A ono što se zapravo dogodilo bilo je jedno najobičnije gaženje. Sve je bilo gotovo za 54 minute, Šarapova je uhvatila dva gema, gem u svakom setu, dok je Amerikanka uživala u toj svojoj velikoj pobjedi, hihotala se, govorila o tome kako i koliko je spremna, i naravno po običaju podilazila navijačima na US Openu. Nije otišla toliko daleko, kao prošle godine, dok je radila skandale na svakom kutku terena za vrijeme i nakon finala i poraza od Naomi Osake, ali se i ovoga puta legitimirala kao jedna nepristojna osoba. Uvijek je takva bila i zbog toga nitko ne bi trebao biti razočaran ni žalostan.

I tako, dok su se svi divili, Amerikanka je projurila tim dvobojem, a hoće li projuriti turnirom, to ćemo još vidjeti. Turnir je prilično mlad i rano je za zaključke o formi velike Serene, ali evidentno je da je forma onih koji komentiraju njene mečeve još uvijek na visokom nivou, i oni još uvijek znaju da je Serena najbolja bez obzira na protivnice. Posljednjih se godina to baš nije iskazalo na US Openu, a hoće li napokon ove, doznat ćemo za manje od dva tjedna.

Linker
21. travanj 2024 02:22