LONDON, ENGLAND - JULY 09: Andy Murray of Great Britain warms up in a training session as Matt Little and Ivan Lendl look on at Wimbledon on July 9, 2017 in London, England. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Julian Finney/Getty Images

BEZ ZAMJERKI

OPET NIJE IŠLO, BIVŠI NAJBOLJI TENISAČ SVIJETA MIJENJA IH K'O NA TRACI Otkazao suradnju slavnom treneru drugi put u tri godine

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 18.11.2017. u 11:15

 •  Nekada prvi tenisač svijeta 30-godišnji Škot Andy Murray je u petak objavio kako raskida suradnju s Čehom Ivanom Lendlom koji ga je trenirao od lipnja 2016.

  "Zahvaljujem Ivanu za svu njegovu pomoć i savjete tijekom godina. Postigli smo velike uspjehe i puno toga naučili kao tim", izjavio je Škot, dodavši da je prekid suradnje "sporazuman".

  "Moj cilj sada je da budem spreman za Australiju s već uspostavljenim timom i da se vratim u natjecanja", dodao je Murray.

  Ovo je drugi prekid suradnje između Murraya i Lendla. Lendl je škotskog tenisača prvi put trenirao između 2012. i 2014. kada je Murray osvojio US Open (2012.), Wimbledon (2013.) i olimpijski naslov.

  Nakon toga je Murray počeo trenirati pod vodstvom Francuskinje Amélie Mauresmo a ta je suradnja okončana u svibnju 2016.

  Nakon što su obnovili suradnju u lipnju 2016. Murray je osvojio drugi naslov u Wimbledonu i drugu olimpijsku medalju. Također se popeo na prvo mjesto ATP ljestvice gdje je boravio 41 tjedan.

  No za Murraya je ova godina bila dosta teška zbog stalnih problema s kukom. Zadnji natjecateljski meč je bio četvrtfinale Wimbledona u kojem ga je porazio Amerikanac Sam Querrey. Osim toga, pao je 16. mjesto ATP ljestvice.

  "Želim da Andy ide prema naprijed. Ostvarili smo dobre rezultate i dobro smo se zabavljali", kazao je 57-godišnji Lendl koji je i sam osvojio osam Grand Slam naslova u razdoblju od 1984. do 1987.

  Iz drugih medija