Nishikori
 Reuters/Tony O'Brien / Action Images via Reuters
ATP LONDON

OVO IZGLEDA NESTVARNO! SVIJET TENISA ŠOKIRAN RAZVOJEM DOGAĐAJA U LONDONU Slavni tenisač kreirao senzaciju, a onda doživio najveće poniženje u karijeri

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. studeni 2018. 17:29

Nakon što je u prvom kolu skupine "Lleyton Hewitt" ATP "mastersa" tenisača u Londonu senzacionalno stigao do pobjede protiv Rogera Federera (7-6 (4), 6-3), Japanac Kei Nishikori gotovo je nestvarno poražen u drugom kolu protiv Kevina Andersona (6:0, 6:1).

Japanac je prvi set izgubio za nešto više od pola sata igre i to bez osvojenog gema. U drugom setu nastavio je u istom ritmu i kada su svi mislili da će Južnoafrikanac 'odvoziti' popularni bicikl to se ipak nije dogodilo. Također valja istaknuti kako je ovo Andersonu prvi puta da se našao na turniru najboljih koji se posljednjih godina održava u Londonu.

Nishikori je uspio osvojiti jedan gem, ali slaba mu je to utjeha obzirom kako je ostao bez 200 bodova koje su mu mogli osigurati prolaz skupine. U kasnijem terminu u Londonu će snage odmjeriti Roger Federer i Austrijanac Dominik Thiem.

"Ne znam zašto nisam igrao bolje, jednostavno ne znam što mi se dogodilo. Puno sam promašivao, jednostavno nisam osjećao lopticu, nije ovo bio moj dan. Ja sam igrao jedan od svojih najgorih mečeva, a istovremeno je on igrao jako dobro. Pokušat ću ovo zaboraviti, biti pozitivan za sutrašnji meč", rekao je 28-godišnji Japanac nakon šokantnog poraza.

1. Kevin Anderson (JA-4) 2 2 0 4:0 2

2. Kei Nishikori (JAP-7) 2 1 1 2:2 1

3. Roger Federer (ŠVI-2) 1 0 1 0:2 0

4. Dominic Thiem (AUT-6) 1 0 1 0:2 0

Linker
24. travanj 2024 00:41