Tennis - Wimbledon - London, Britain - July 12, 2017 Croatia’s Marin Cilic celebrates winning the quarter final match against Luxembourg’s Gilles Muller REUTERS/Tony O'Brien
REUTERS/Tony O'Brien

PRAVA SMO VELESILA

OVO ŠTO HRVATSKA RADI NIJE VEĆ DUGO ZABILJEŽENO U novijoj teniskoj eri uopće nema puno slučajeva takve dominacije jedne zemlje!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 13.07.2017. u 08:06

 • Bez obzira kako ga mjerili, već je danima jasno da će Wimbledon 2017. ostati upamćen kao jedan od najuspješnijih Grand Slamova u povijesti hrvatskog tenisa.

  Štoviše, gleda li se samo muška konkurencija, u novijoj teniskoj eri nije zabilježeno puno slučajeva takve dominacije jedne zemlje.

  Prošlo je osam godina otkad je jedna država imala četvoricu predstavnika u polufinalu, a da je barem jedan od njih igrao u pojedinačnoj konkurenciji.

   

  Također je riječ bila o Wimbledonu, a SAD je te 2009. u borbi za finale imao čak petoricu: Andyja Roddicka i dva para - braću Bryan te Blakea i Fisha. Poslije je bilo slučajeva s četvoricom polufinalista iz iste zemlje, ali isključivo u parovima.

  Posljednji su to učinili Španjolci, koji su prošle godine na US Openu imali Feliciana i Marca Lópeza te Carreña Bustu i Garciju-Lópeza.

  Iz drugih medija