Toby Melville / REUTERS
ANDERSONOVE MUKE

OZLJEDA KOLJENA MU UNIŠTILA SNOVE Bivši finalist US Opena otkazao nastup u New Yorku, u turnir upao talijanski veteran

Piše: HinaObjavljeno: 25. kolovoz 2019. 12:35

Južnoafrički tenisač Kevin Anderson odustao je zbog ozljede desnog koljena od nastupa na ovogodišnjem US Openu, turniru na kojem je prije dvije godine poražen u finalu od Rafaela Nadala.

Ni godinu poslije Anderson je stigao do svog drugog finala na Grand Slam turnirima, kad je u prošlogodišnjem meču za wimbledonski trofej poražen od Novaka Đokovića, nakon čega se uspeo do 5. mjesta na pojedinačnoj ATP ljestvici.

No, nakon trijumfa na turniru u indijskom Puneu, gdje je u finalu pobijedio Ivu Karlovića, Andersona su počele mučiti ozljede, prvo lakta, a potom i koljena, zbog čega je 33-godišnji Južnoafrikanac u 2019. godini nastupio na svega pet turnira. Posljednji nastup imao je u 3. kolu Wimbledona.

U ždrijebu US Opena Andersona, koji je originalno bio postavljen za 16. nositelja, zamijenit će talijanski veteran Paolo Lorenzi koji je poražen u posljednjem kolu kvalifikacija za US Open. Lorenzi će u 1. kolu igrati protiv 16-godišnjeg Amerikanca s pozivnicom Zacharyja Svajde, koji je pozivnicu izborio kao juniorski prvak SAD-a u konkurenciji do 18 godina.

Linker
25. travanj 2024 16:17