NAKN POREČA PREMA ROVINJU

POČELO JE 47. IZDANJE TENISKOG TURNIRA ISTARSKA RIVIJERA 'Na oovom turniru karijeru su započeli velikani poput Ivaniševića, Beckera, Mustera...'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 12.03.2019. u 13:56

 • Na teniskim terenima Pical u utorak je obilježen početak najnovijeg izdanja teniskog turnira Istarska rivijera. Pretkvalifikacije za 47. po redu turnir Istarska rivijera počele su još 8. ožujka, a danas počinje glavni dio turnira koji traje do 17. ožujka.  

  Neformalnom druženju povodom otvorenja prisustvovali su organizatori - predstavnici najveće hrvatske turističke kompanije Valamar Riviere, tenisač i direktor turnira Branimir Horvat, gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, direktor TZ Poreč Nenad Velenik te natjecatelji i mediji.

  Inače, turnir Istarska rivijera igra se u tri grada: Poreču, Rovinju i Opatiji i jedan je od najstarijih međunarodnih teniskih turnira u Hrvatskoj. Taj se muški teniski turnir svake godine održava u gradovima zapadne i istočne istarske obale te na njemu sudjeluju tenisači iz cijelog svijeta. Ima i bogati nagradni fond, a on ove godine iznosi 15.000,00 USD po turniru, te se boduje za svjetsku ITF rang listu.

   

  Poreč je domaćin turnira od samih početaka, a Valamar Riviera već godinama ponosni organizator.

  „U sklopu programa Volimo sport, jednog od devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja, Valamar Riviera izravno organizira i sponzorski podržava brojne sportske manifestacije, a među njima i ovaj najdugovječniji međunarodni teniski turnir u Hrvatskoj. Istarska rivijera postala je prava institucija među sportskim događanjima u regiji“, ističe Karlo Paliska, direktor hotela Piacl.

  Ponosni su i organizatori koji već 47. godinu u Istru dovode vrsne tenisače iz cijelog svijeta.

  „Ovaj turnir je prilika tenisačima da igraju u jakoj konkurenciji i osvoje ITF bodove, a gledateljima da uživaju u vrhunskom tenisu. Na Istarskoj rivijeri karijeru su započeli velikani poput Gorana Ivaniševića, Borisa Beckera, Thomasa Mustera, Gorana Prpića i mnogih drugih“, dodao je Branimir Horvat, direktor turnira.

  Nakon Poreča turnir Istarska rivijera seli u Rovinj.

  Tagovi
  Iz drugih medija