Tennis - Paris Masters tennis tournament third round - Paris, France - 3/11/2016. Marin Cilic of Croatia arrives. REUTERS/Gonzalo Fuentes - RTX2RPCG
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Marin Čilić

ZA SVAKU POHVALU

PREPOZNALI SU ČILIĆEVO VELIKO SRCE Najbolji hrvatski tenisač dobio je priznanje zbog kojeg će mu se godina još dublje urezati u sjećanje

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 10.11.2016. u 14:14

 • Da se Marinu Čiliću tekuća godina još dublje ureže u sjećanje, pobrinuo se ATP, koji mu je dodijelio nagradu "Arthur Ashe" za najvećeg humanitarca među tenisačima.

  Međugorac je priznanje zaslužio pokretanjem Zaklade Marina Čilića, koju je otvorio u lipnju, netom prije početka Wimbledona. Njezini su ciljevi potpora obrazovanju mladih ljudi širom svijeta, dodjela školarina te organiziranje seminara i radionica, s posebnim naglaskom na sveučilišno obrazovanje u Hrvatskoj.

  - Želim pomoći što je više moguće. Osjećam potrebu vratiti nešto zajednici, pružiti priliku djeci koja nemaju toliko mogućnosti slijediti svoje snove - objasnio je Čilić razloge pokretanja Zaklade.

  Marin je bio i u konkurenciji za nagradu Favorit navijača, koja se odlučuje online glasanjem, no nije imao šanse protiv "divova" s golemom navijačkom bazom. Pobijedio je, 14. sezonu zaredom, Roger Federer, ispred Murrayja, Nadala i Đokovića. Federer već tradicionalno uzima i nagradu Stefan Edberg za fair-play.

  Juan Martín del Potro očekivano je proglašen Povratnikom godine; u toj je konkurenciji nominiran bio i Ivo Karlović. Ostali laureati su Taylor Fritz (Zvijezda budućnosti), Lucas Pouille (Najveći napredak), Magnus Norman (Trener godine, za uspjehe s Wawrinkom) te braća Bryan (Favoriti navijača u parovima).

  Iz drugih medija