Marin Čilić
 REUTERS/Gonzalo Fuentes
ZA SVAKU POHVALU

PREPOZNALI SU ČILIĆEVO VELIKO SRCE Najbolji hrvatski tenisač dobio je priznanje zbog kojeg će mu se godina još dublje urezati u sjećanje

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 10. studeni 2016. 15:14

Da se Marinu Čiliću tekuća godina još dublje ureže u sjećanje, pobrinuo se ATP, koji mu je dodijelio nagradu "Arthur Ashe" za najvećeg humanitarca među tenisačima.

Međugorac je priznanje zaslužio pokretanjem Zaklade Marina Čilića, koju je otvorio u lipnju, netom prije početka Wimbledona. Njezini su ciljevi potpora obrazovanju mladih ljudi širom svijeta, dodjela školarina te organiziranje seminara i radionica, s posebnim naglaskom na sveučilišno obrazovanje u Hrvatskoj.

- Želim pomoći što je više moguće. Osjećam potrebu vratiti nešto zajednici, pružiti priliku djeci koja nemaju toliko mogućnosti slijediti svoje snove - objasnio je Čilić razloge pokretanja Zaklade.

Marin je bio i u konkurenciji za nagradu Favorit navijača, koja se odlučuje online glasanjem, no nije imao šanse protiv "divova" s golemom navijačkom bazom. Pobijedio je, 14. sezonu zaredom, Roger Federer, ispred Murrayja, Nadala i Đokovića. Federer već tradicionalno uzima i nagradu Stefan Edberg za fair-play.

Juan Martín del Potro očekivano je proglašen Povratnikom godine; u toj je konkurenciji nominiran bio i Ivo Karlović. Ostali laureati su Taylor Fritz (Zvijezda budućnosti), Lucas Pouille (Najveći napredak), Magnus Norman (Trener godine, za uspjehe s Wawrinkom) te braća Bryan (Favoriti navijača u parovima).

Linker
19. travanj 2024 20:14