Michael Steele/Getty Images
WIMBLEDON

PROŠLOGODIŠNJA POBJEDNICA ROLAND GARROSA IZBORILA SVOJE PRVO FINALE WIMBLEDONA Simona Halep za nešto više od sat vremena bolja od Svitoline

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 11. srpanj 2019. 17:47

Bivši svjetski 'broj 1' i prošlogodišnja pobjednica Roland Garrosa, rumunjska tenisačica Simona Halep (WTA - 7.), postala je prvom ovogodišnjom finalisticom Wimbledona, a do svog prvog meča za naslov u All England Clubu stigla je pobijedivši u polufinalu Ukrajinku Elinu Svitolinu (WTA - 8.) sa 6-1, 6-3 za 72 minute.

Rumunjka je ovom pobjedom izjednačila rezultat na 4-4 u međusobnim dvobojima s Ukrajinkom koja je po prvi put zaigrala u polufinalu na Grand Slam turnirima.

Za Halep će ovo biti peto finale na Grand Slam turnirima u karijeri, a u subotu će pokušati dodati još jedan trofej u svoju kolekciju, u kojoj ima pobjednički pehar iz Roland Garrosa 2018. godine. U Parizu je još dvaput bila finalisticom (2017. i 2014.), a 2018. je izgubila i finale Autralian Opena.

Halep će u finalu igrati protiv bolje iz dvoboja Amerikanke Serene Williams, koja je u potrazi za osmim wimbledonskim naslovom, i Čehinje Barbore Strycove koja je prvi put u polufinalu na Grand Slam turnirima.

Linker
25. travanj 2024 19:45